Palermo: româncă de 40 de ani se dă drept surdo-mută și cere bani trecătorilor în numele unei asociații inexistente

Doi agenți îmbrăcați în haine civile, care efectuau controale de rutină în centrul localității Cefalù din Palermo au denunțat o femeie de cetățenie română, în vârstă de 40 de ani, pentru înșelătorie agravată și fals în acte.

Femeia română a fost prinsă în flagrant de agenții de poliție în civil care s-au dat drept turiști și i-au făcut jocul, aceasta dându-se drept surdo-mută și arătându-le polițiștilor o foaie pe care era scris numele și logo-ul unei asociații pentru persoane cu handicap.

Fotocopie după falsa legitimație pe care femeia o avea asupra sa. Sursa foto: PalermoToday.it

Polițiștii au mai observat că femeia mai avea agățată la gât și o legitimație de la presupusa asociație cu numele, prenumele și fotografia româncei. Agenții au decis astfel să se legitimeze în fața acesteia și i-a cerut să le dea mai multe informații atât despre asociația pe care susținea că o reprezintă și în numele căruia cerea bani trecătorilor pentru a ajuta persoane surdo-mute și cu alte tipuri de handicap, precum și despre identitatea sa.

Neputând da nicio informație concretă despre asociația în cauză, femeia le-a arătat agenților cartea de identitate românească și a început să vorbească, dezvăluind astfel că nu era surdo-mută, așa cum se prezentase cu câteva minute înainte.

Pe o foaie aflată în posesia sa, femeia română avea scrise numele și sumele donate de fiecare dintre trecători, cu valori între 5 și 10 euro, cu un total de circa 100 de euro, bani primiți în mare parte de la turiștii abordați în fața Catedralei din Cefalù.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ulterioare verificări asupra femeii au arătat că aceasta avea și alte antecedente penale pentru infracțiuni de înșelăciune, la care se adăugă acum și acuzația de înșelăciune agravată pentru acest „rol” jucat recent, precum și falsificare de documente. Femeia a fost denunțată de polițiști în stare de libertate.

Sursa: PalermoToday.it

@rotalianul