Panică într-un avion Wizz Air după ce pasagerii au început să leșine. Întârziere de 24 de ore

Pasagerii unui zbor al companiei Wizz Air de sâmbătă, 1 octombrie, care ar fi trebuit să decoleze de pe aeroportul din Suceava cu destinația Luton (Marea Britanie), au trecut prin clipe de coșmar după ce au fost îmbarcați, dar avionul nu a mai plecat deoarece piloții au constatat o defecțiune la motor. Călătorii au fost ținuți timp îndelungat în avion, fără aer condiționat, până ce unul dintre ei a leșinat din cauza temperaturii ridicate. Abia atunci echipajul avionului a luat măsuri imediate de evacuare a pasagerilor. Un al doilea pasager al cursei respective a leșinat ulterior în aeroport.

Pasagerii au fost ținuți închiși aproape o oră în aeronavă, fără aer condiționat, pe o căldură insuportabilă, iar membrii echipajului au ignorat solicitările pentru deschiderea ușilor, a declarat un martor pentru Știri Suceava.

O persoană a leșinat la bord și a primit îngrijiri de la un pasager care avea pregătire medicală. Abia atunci au fost deschise ușile aeronavei și a fost solicitată intervenția unui echipaj medical.

Ulterior, o tânără a leșinat în aerogară și martorii povestesc că a durat mult timp până când a primit îngrijiri medicale pentru că ușile erau închise și salvatorii nu aveau pe unde să intre.

„Nebunie totală. Ne-am îmbarcat pentru cursa Suceava-Luton. Aeronava era fără aer condiționat, au închis ușile și am făcut saună la propriu. Oamenii au leșinat de căldură. Aeronava de la Wizz avea probleme la un motor. Am coborât și ne-au ținut câteva ore în aeroport, în zona neutră, după care am fost scoși în afara aeroportului. Trebuie să așteptăm reprogramare pentru alt zbor. Nu știm când va fi asta”, a povestit unul dintre călători pentru sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Târziu în noapte, din cei 228 de pasageri și 10 copii care erau programați la zbor, în aeroport mai erau doar 83 de pasageri, care au fost transportați de companie cu autocarul la un hotel din Rădăuți, unde s-au putut odihni câteva ore. Oamenii au mai reclamat că în orele petrecute în aeroport nu au avut de unde să cumpere ceva de mâncare decent (în avion erau mulți copii, vârstnici etc) și au primi foarte târziu din partea companiei ceva de mâncare.

Avionul a decolat duminică, la 10.30, în condițiile în care trebuia să plece sâmbătă, la 11.45. La bord erau 215 adulți și 10 copii.

Distribuie acest articol