Panică la Vatican, o mașină a fost la un pas de a intra în mulțime. Carabinierii au tras în cauciucuri

Panică în zona Bisericii San Pietro de la Vatican, duminică, 19 iunie, unde șoferul unui autoturism marca BMW a refuzat să oprească la semnalul carabinierilor și a lovit barierele de metal de pe Via Paolo VI, riscând să-i accidenteze pe carabinierii de serviciu și să facă ravagii printre cei prezenți, turiști și credincioși care se îndreptau spre piață pentru a asista la rugăciunea Angelus a Papei Francisc. A fost declanșat imediat protocolul antiterorism, menționează Fanpage.

Șoferul mașinii BMW, un cetățean de naționalitate albaneză, a intrat cu viteză într-o zonă interzisă circulației autovehiculelor și a refuzat să oprească la semnalul carabinierilor.

După ce a lovit gardul mobil care delimitează zona, riscând să-i accidenteze pe carabinierii de serviciu și să intre în mulțimea de turiști și credincioși care se îndreptau spre Piazza San Pietro, părea că a oprit mașina și a acceptat să se predea. În schimb, a pornit din nou cu viteză fiind oprit la scurt timp de forțele de ordine pe via Gregorio VII. Pentru a-l face să oprească agenții de poliție au tras focuri de armă în cauciucuri.

Protocoalele antiteroriste au fost imediat declanșate, dar episodul nu ar avea nicio legătură cu vreun motiv politic sau religios.

Condus la birourile secției de poliție Borgo Pio, șoferul a fost identificat ca cetățean de naționalitate albaneză. Nu se cunosc motivele gestului său și de ce a refuzat să oprească la semnalul carabinierilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, doar câteva momente de confuzie și teamă printre turiștii care s-au trezit deodată în fața unei scene de film de acțiune.