Papa Francisc, apel pentru respectarea drepturilor muncitorilor agricoli: „Mulți imigranți, trebuie respectată demnitatea lor”

Papa Francisc a sărit din nou în ajutorul muncitorilor agricoli exploatați și a făcut un apel miercuri, 6 mai, pentru respectarea drepturilor acestora, precizând că printre ei se află și mulți imigranți.

„Am primit mai multe mesaje legate de sectorul muncii și probleme sale. În special, am fost impresionat de cazul muncitorilor agricoli, printre care sunt și mulți imigranți care lucrează pe câmpurile agricole din Italia. Din păcate, aceștia sunt exploatați foarte des în mod aspru. E adevărat că ne aflăm cu toții într-o perioadă de criză, dar demnitatea persoanelor trebuie respectată. De aceea, mă alătur apelului acestor lucrători și al tuturor lucrătorilor exploatați și vă invit să facem din criză o ocazie pentru a pune în centrul atenției demnitatea persoanei și a muncii”, a spus Papa citat de ziarul La Repubblica.

Nu este prima dată când Papa Francisc vine în apărarea muncitorilor în mod oficial, așa cum a făcut ieri în timpul audienței generale, la sfârșitul unei cateheze difuzate de la biblioteca palatului apostolic din Vatican. Într-un moment deosebit de dificil în Italia pentru întregi sectoare de producție, Papa a atras din nou atenția asupra lucrătorilor exploatați, în urma scrisorilor și mesajelor primite în urmă cu câteva zile, cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii.