Papa Francisc surprins pe străzile Romei la ora 7.30 din această dimineață. A depus un buchet de trandafiri la statuia Maicii Domnului

Papa Francisc a fost surprins în această dimineață, de 8 decembrie 2020, în jurul orei 7.30, pe străzile din centrul Romei, când a mers să depună flori în Piazza di Spagna, sub statuia Maicii Domnului.

Biserica catolică celebrează astăzi „Neprihănita Zămislire a Fericitei Fecioare Maria”. Când în centrul vechi al capitalei erau doar câțiva oameni, cu masca albă pe față, pe ploaie și însoțit de un grup mic de colaboratori, papa a depus un buchet de trandafiri albi la picioarele statuii Maicii Domnului.

Din cauza contextului pandemic, papa Francisc a anulat tradiționalul pelerinaj public din ziua de 8 decembrie la monumentul Fecioarei Maria din centrul istoric al Romei, pelerinaj care se desfășura de obicei la ora 16.00 cu o mare participare de autorități, romani, pelerini și turiști, informează Vatican News.

Redăm mai jos, comunicatul de presă transmis de Matteo Bruni, directorul Biroului de Presă al Sfântului Scaun:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„La ora 7.00 a dimineții, de marți, 8 decembrie 2020, în solemnitatea Neprihănitei Zămisliri a Fericitei Fecioare Maria, Sfântul Părinte a mers în Piazza di Spagna pentru un gest de venerație, în formă privată, față de Maria Neprihănită. În zorii zilei, în ploaie, Papa a depus un buchet de trandafiri albi la baza coloanei pe care se află statuia Fecioarei Maria și s-a adresat ei în rugăciune ca să vegheze cu iubire asupra Romei și a locuitorilor ei, încredințându-i pe toți cei care, în acest oraș și în lume, sunt afectați de boală și de descurajare.

Cu puțin timp înainte de ora 7.15, papa Francisc a plecat din Piazza di Spagna și a mers la bazilica Santa Maria Maggiore, unde s-a rugat înaintea icoanei Fecioarei Maria Salus Populi Romani și a celebrat Sf. Liturghie în Capela Ieslei. Succesiv, papa s-a întors în Cetatea Vaticanului”.