Parohie românească din Italia elogiată de autoritățile locale pentru acțiunile caritabile și solidaritatea din timpul stării de urgență

Biserica Ortodoxă Română „Sfânta Pelaghia Martira” din localitatea italiană Montecatini Terme, provincia Pistoia, a fost elogiată în cursul serii de miercuri, 5 august 2020, de către autoritățile locale din localitatea vecină, Pescia, pentru acțiunile caritabile și solidaritatea de care a dat dovadă față de persoanele nevoiașe pe timpul stării de urgență.

Așa cum vă relatam în acest articol în luna martie, preotul paroh al bisericii din Montecatini Terme și voluntarii care fac parte din enoriașii bisericii, au distribuit peste 3 tone de alimente persoanelor nevoiașe din provincia Pistoia. Dar aceasta este numai una dintre acțiunile caritabile ale conaționalilor noștri, ajutorul dat celor aflați în dificultate în acea perioadă, și nu numai, fiind mult mai mare.

Primarul din Pescia, Oreste Giurlani, a ținut să recunoască și să premieze, în cadrul unui eveniment public organizat în seara zilei de miercuri, contribuția adusă de Parohia Ortodoxă din Montecatini Terme și voluntarii ei, precum și cea a multor altor asociații de voluntari, înmânându-le acestora diplome cu titlul onorific.

Cei trei voluntari români de la biserica românească din Montecatini Terme care au fost premiați de primarul din Pescia. Foto: Facebook/Oreste Giurliani Sindaco

„Administrația comunală exprimă un elogiu solemn, în semn de onoare pentru merite speciale pentru Biserica Ortodoxă Română „Sfânta Pelaghia Martira” care a dat dovadă de un spirit măreț de solidaritate în timpul stării de urgență. Aplaudați-i, vă rog! Mulțumesc din nou! Mulțumesc părintelui Matei!”, a declarat primarul din Pescia când a înmânat diploma celor trei voluntari care au reprezentat biserica românească pe scenă, Ciobanu Gheorghiță, Hantatuc Nelu și Mancaș Tite.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conaționalii noștri de la biserica românească menționată mai sus nu sunt singurii români, însă, cărora le-a fost recunoscută activitatea de voluntariat de către autoritățile locale din Pescia. Conform epitropului Hantatuc Nelu, în cadrul celorlalte asociații premiate de primăria din Pescia activează foarte mulți români ale căror nume au fost menționate de primarul Giurliani în cadrul aceleiași festivități.

Diploma înmânată de Primăria din Pescia conaționalilor noștri din Montecatini Terme

Pe de altă parte, la începutul lunii iunie, când situația critică din Italia se alfa aproape de sfârșit, primarul din Pescia a ținut să dea dovadă de solidaritate și el față de țara noastră trimițând o donație de 3.000 de măști de protecție și mai multe sticle cu dezinfectant în comuna Rediu din județul Iași, de unde este originar preotul paroh din Montecatini Terme. Cu această ocazie, mai mulți români din provincia Pistoia și-au unit forțele și au trimis și ei în aceeași comună mai multe pachete cu alimente și haine care au fost distribuite apoi de primăria Rediu celor nevoiași, așa cum se poate observa în video de mai jos.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20