O pasageră din autocarul cu români răsturnat în Italia riscă să rămână fără un braț

52 de pasageri din autocarul care s-a răsturnat luni, 16 ianuarie, la intersecția dintre autostrăzile A13 și A4, au plecat marți, în zori, spre România, cu un alt autocar. Un accident care a provocat 22 de răniți, dintre care 13 au ajuns la Urgențe.

Doar două persoane au fost însă în cod roșu, iar situația cea mai gravă este a unei femei care riscă să-și piardă un braț din cauza rănilor suferite, informează Il Gazzettino.

Șoferul și o femeie au suferit rănile cele mai grave, dar în timp ce starea de sănătate a șoferului se îmbunătățește, femeia riscă să-i fie amputat un braț.

În ceea ce privește cercetările, polițiștii rutieri efectuează verificările corespunzătoare din punct de vedere administrativ, în condițiile în care deocamdată nu există urmări penale pentru conducătorul auto, cu excepția cazului în care leziunile suferite de femeia rănită la braț vor necesita un prognostic mai mare de 41 de zile și care deci se va încadra în infracțiunea de vătămare corporală gravă

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pasagerii și-au început călătoria duminică, la ora 12:00, din Sicilia. Autocarul, cu destinația România, oprise luni dimineața la Roma și urma să facă o oprire la Padova. Din acest motiv, de pe autostrada A13, autocarul a coborât pe șoseaua de legătură și s-a răsturnat înainte să ajungă pe A4.

Vehiculul s-a răsturnat pe partea laterală stângă, peste bara de metal de pe marginea șoselei. Unii dintre pasageri, adulți și copii, au fost nevoiți să iasă prin geamurile sparte, alții au fost scoși de pompierii care au sosit la locul accidentului.

„Dinamica accidentului – a declarat Gianfranco Martorano, directorul Polstrada – este încă de clarificat. Șoferul a pierdut controlul pe rampă și autocarul s-a răsturnat. S-a sprijinit literalmente de balustrada de metal care, din fericire, și-a făcut bine treaba. A împiedicat autocarul să ajungă în valea de lângă șosea, altfel era o adevărată tragedie.”

Autocar cu români răsturnat la Padova

„Șoferul a avut rezultat negativ la alcooltest. Pe acea porțiune de drum există o limită de viteză de 40 km/h așa că urmează să verificăm viteza vehiculului și motivul pentru care manevra a fost complet greșită. Vom verifica și timpii de conducere și de odihnă”, a mai precizat Gianfranco Martorano.

După ce și-au petrecut noaptea la Padova, într-un centru de primire pus la dispoziție de Protecție Civilă, călătorii și-au continuat drumul marți, cu un alt autocar, spre România.

Pe același subiect:

Distribuie acest articol