Patru români din Italia amendați cu 400 de euro fiecare fiindcă au ieșit din case noaptea. Au fost să joace poker

Patru tineri români din localitatea italiană Pavia, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, au fost amendați cu 400 de euro fiecare după ce au fost surprinși de carabinieri circulând în timpul nopții prin oraș. Opriți de militari pentru verificările de rigoare, conaționalii noștri nu păreau să fie prea îngrijorați că au încălcat restricțiile anti-COVID și au declarat că au fost la niște prieteni pentru a juca poker.

Potrivit Milano Today, era circa ora 3:00 din noaptea marți spre miercuri, 4 noiembrie, când carabinierii au observat o mașină Citroen C5 circulând pe via Adda din Pavia. Având în vedere că în regiunea Lombardia, între orele 23:00 și 5:00 sunt interzise deplasările fără un motiv întemeiat (pe probleme de muncă, sănătate sau alte urgențe), forțele de ordine au decis să oprească autoturismul cu cei patru români la bord pentru un control.

În fața militarilor, conaționalii noștri au declarat fără prea multe rețineri că se întorceau spre casă după ce au fost să joace poker cu niște prieteni. Din moment ce acest motiv nu se regăsește printre cele pentru care se pot face excepții de la restricțiile emise de guvernul italian, carabinierii au fost nevoiți să-i amendeze pe cei patru români cu suma de 400 de euro fiecare.

Vă reamintim că ministrul sănătății din Italia, Roberto Speranza, și președintele regiunii Lombardia, Attilio Fontana, au emis săptămâna trecută o ordonanță de urgență prin care sunt instituite noi măsuri de prevenire a răspândirii infecției cu Sars-coV-2 pe teritoriul acestei regiuni. Printre acestea se numără și interzicerea deplasărilor în afara locuinței între orele 23:00 și 5:00.

De asemenea, premierul Giuseppe Conte a semnat în seara zilei de 3 noiembrie noul DPCM privind măsurile restrictive anti-Covid care restricționează deplasările pe tot teritoriul Italiei între orele 22:00 și 5:00, iar aceste reguli vor intra în vigoare de vineri, 6 noiembrie și vor fi valabile până în 3 decembrie. Mai multe informații în articolul de mai jos:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI