Pavia – bărbat român decedat la 12 ore după ce a fost controlat de medicii de la Urgențe. Familia vrea să afle adevărul despre moartea sa

Gheorghe Chipereanu, cetățean român în vârstă de 59 de ani, rezident de 10 ani în via Aguzzafame din localitatea Vigevano, provincia Pavia, a decedat în seara zilei de marți, 11 aprilie 2017, în ciuda faptului că înainte cu 12 ore de decesul său acesta fusese controlat de medicii de la secția Urgențe a spitalului din Vigevano.

Conaționalul nostru, pantofar de meserie, a fost dus de familia sa la Urgențe, în dimineața zilei de marți, din cauza unor dureri puternice la un braț, însă medicii de acolo i-au prescris câteva medicamente pentru probleme la articulații și l-au trimis acasă.

La ora 07:00 l-am dus la Urgențe și am stat acolo patru ore. De câteva zile avea dureri dar medicii l-au trimis la Ortopedie pentru un control fără a-i face măcar o electrocardiogramă. Soțul meu nu vorbea bine italiana și probabil nu a reușit să explice situația”, povestește soția lui Gheorghe Chipereanu citată de ziarul online La Provincia Pavese.

„I-au dat niște antiinflamatoare și l-au trimis acasă. Orele treceau dar durerea nu se reducea. Eu și fiica mea i-am propus să-l ducem iar la spital dar Gheorghe a refuzat spunând că i-au dat deja un tratament”, a mai adăugat soția bărbatului decedat.

În următoarele ore, însă, situația a devenit tot mai gravă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Am luat cina, apoi durerile lui Gheorghe au devenit tot mai mari. Ne-am pus în pat pe la 22:30 apoi el s-a ridicat, spunând că vrea să meargă în bucătărie să se uite la televizor. Eu am rămas în pat dar după vreo jumătate de oră m-am ridicat pentru că nu se mai întorcea”, relatează soția.

Ajunsă în bucătărie, soția lui Gheorghe l-a găsit pe acesta întins pe canapea și simțindu-se foarte rău, așadar a ieșit imediat în stradă pentru a cere ajutor, îndreptându-se spre via Curtatone, unde locuiește fiica sa.

Un bărbat care locuiește în apropiere, de profesie infirmier, a văzut-o pe femeie cerând ajutor și s-a îndreptat imediat spre casa lui Gheorghe pentru a-l ajuta dar în ciuda eforturilor sale de a-i face masaj cardiac pentru a-l menține în viață, Gheorghe Chipereanu a decedat. Nici măcar medicul de pe ambulanță, odată ajuns la fața locului, nu a mai putut face nimic pentru a salva viața conaționalului nostru.

Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost dus la morga spitalului din Vigevano unde marți va avea loc autopsia pentru a descoperi cu exactitate cauza decesului, urmând ca miercuri, 19 aprilie, să aibă loc înmormântarea.

Soția și cei trei copii ai lui Gheorghe Chipereanu, îndurerați de moartea acestuia, vor să știe acum dacă medicii de la spitalul din Vigevano au evaluat greșit starea de sănătate a bărbatului și dacă puteau face ceva pentru a împiedica decesul său.

Conducerea Companiei Teritoriale Socio-Sanitară (Azienda Socio Sanitaria Territoriale) a deschis o anchetă în acest scop.

„Am deschis o anchetă internă pentru a reconstrui faptele. În următoarele zile vom afla mai multe dar putem să spune încă de pe acum că vom lua măsuri dacă ancheta noastră internă va demonstra că medicii noștri au greșit evaluând simptomele acestui bărbat”, a declarat conducerea spitalului.

Sursa: La Provincia Pavese

Pe aceeași temă: