Pensionară din Italia își denunță badanta pentru furt și ajută la prinderea ei în flagrant. Felicitată de carabinieri

O pensionară din orașul Imola (Emilia Romagna), în vârstă de 90 de ani, a colaborat cu carabinierii în organizarea unui flagrant și a descoperit că îngrijitoarea sa, o femeie în vârstă de 48 de ani, originară din Europa de Est, i-a furat de pe cardul bancar suma de 1200 de euro.

Bunica Zina a fost felicitată de carabinieri pentru vigilența sa, informează Corriere della Sera.

Pensionara italiană a observat că din contul său personal au dispărut peste 1200 de euro pe parcursul unei luni, bani pe care ea nu i-ar fi cheltuit niciodată într-un timp atât de scurt și a hotărât să meargă la carabinieri.

Suspiciunile au căzut imediat asupra îngrijitoarei sale care, în fiecare după amiază, între orele 15.00 și 17.00, se prezenta la casa doamnei Zina pentru a o ajuta la treburile gospodărești. Bătrâna era mereu acasă, dar badanta ieșea zilnic cu gunoiul, după care se întorcea în casă.

Retragerile de bani fuseseră efectuate chiar în timpul orarului de lucru al îngrijitoarei, de aceea s-a suspectat că respectiva a sustras cardul pensionarei cu care a prelevat bani în timp ce era afară, cu motiv că merge să arunce gunoiul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Între orele în care îngrijitoarea se afla la serviciu, carabinierii au așteptat-o în stradă și au văzut-o îndreptându-se spre bancomat. De această dată au oprit-o înainte să poată preleva bani din contul pensionarei, iar asupra ei militarii au găsit cardul și pinul scris pe o hârtie din portofel.

A fost efectuată o percheziție la domiciliul îngrijitoarei, unde carabinierii au găsit parfumuri abia cumpărate și alte produse plătite cu cardul (POS) în cursul lunii septembrie.

Badanta este acuzată acum de utilizare nejustificată a cardurilor de credit și de infracțiunea de furt, agravat de faptul că a profitat de vârsta înaintată a pensionarei.

Bunica Zina a primit din partea carabinierilor un frumos buchet de flori și felicitări pentru modul în care a colaborat cu militarii.

@rotalianul