Petru, românul mort în urma unui accident de muncă în ziua de Paște. Români și italieni uniți pentru a ajuta familia

Alexu Petru, în vârstă de 38 de ani, și-a pierdut viața într-un grav accident de muncă petrecut în Italia chiar în ziua de Paște din acest an.

Soția și fetițele lor, rămase în România, nu au posibilitatea de a suporta cheltuielile pentru repatriere, iar românii și italienii din localitatea Teano, provincia Caserta din Campania, unde Petru lucra și a suferit accidentul, s-au unit pentru a le ajuta în acest sens.

Era circa ora 18:00 de duminică, 2 mai 2021, când conaționalul nostru de 38 de ani conducea un tractor pe via Termine din cătunul Pugliano, situat în localitatea menționată mai sus, și a suferit un tragic accident.

Din motive în fază de investigare încă, tractorul s-a răsturnat într-un șanț, iar trupul românului nostru a fost prins sub el, provocându-i răni care i-au fost fatale.

Localnicii din Teano au aflat ulterior despre dificultățile economice prin care trece familia bărbatului decedat și au decis să-i sară în ajutor pentru a-i repatria trupul neînsuflețit pe pământul natal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Pierdeți două secunde pentru a citi cele ce urmează… În urmă cu câteva zile, cum mulți au aflat deja, a avut loc un tragic accident în urma căruia și-a pierdut viața un băiat român. Lasă în urma sa soția și două fiice, în România, care nu au posibilitatea economică pentru a readuce în țară trupul fără viață”, a scris pe Facebook un antreprenor din Teano, Gianpaolo Giorgio.

„Din acest motiv, prietenii săi români și italieni au organizat o strângere de fonduri pentru a restitui măcar corpul familiei și țării natale. Am fost contactat pentru a participa activ și pentru a răspândi cât mai mult această știre”, a mai adăugat bărbatul italian.

Potrivit celor transmise de Giorgio, toți cei care vor să doneze o pot face adresându-se societății agricole ProPolis din via Orto Ceraso SNC, în localitatea Teano.

„Conștienți fiind că nimic nu va putea alina durerea lor, dar și că e de ajuns un mic gest pentru a demonstra că suntem alături, vă îndemn să participați chiar și cu o contribuție minimă. Vă stau la dispoziție pentru ulterioare informații”, a mai scris antreprenorul local.