A plecat de acasă în toiul nopții amenințând că-și va lua viața. Româncă din Italia găsită moartă după 12 ore de căutări

ACTUALIZARE 25 AUGUST 2020:

Contrar informațiilor publicate de presa italiană, sora victimei ne-a informat că nu a fost nicio ceartă între ele, precum și că alte detalii relatate atât de noi, cât și de presa locală, nu sunt adevărate.

„Nu a fost nicio ceartă între noi. Ultimul apel a fost cu prietenul ei, la 22:26. La 23:50 i-a scris mamei că e lângă apă și că-i este frică să nu facă ceva. Noi am plecat să vedem unde este, după care, la 00:30, am chemat poliția. La 7:30 au găsit papucii în apă cu ajutorul câinelui (pentru căutări – n.r.)”, ne-a transmis sora femeii decedate.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Tragedia a avut loc în localitatea italiană Voltabarozzo din provincia Padova, unde în toiul nopții de miercuri spre joi, 20 august 2020, o femeie română în vârstă de 38 de ani și-a părăsit domiciliul, amenințând că se va sinucide. Sora conaționalei noastre a alertat imediat autoritățile, dar după 12 ore de căutări, femeia de 38 de ani a fost găsită moartă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit ziarului italian Il Gazzettino, victima suferea de ceva timp de depresie, iar în urma unor discuții aprinse care ar fi avut loc în familie, aceasta ar fi plecat de acasă cu gândul de a-și lua viața. Sora femeii, care știa despre problemele acesteia legate de depresie, a cerut ajutorul autorităților locale pentru a împiedica-o să recurgă la un gest extrem.

Din nefericire, speranțele de a găsi-o în viață au dispărut la scurt timp după ce s-a dat startul căutărilor, când încălțămintea româncei a fost găsită pe malul râului Bacchiglione. Pompierii au căutat apoi trupul neînsuflețit al conaționalei noastre atât cu ajutorul unui elicopter, cât și cu ajutorul scafandrilor, iar după circa 12 ore de căutări l-au găsit în apele râului și l-au scos la suprafață.

Reamintim pe această cale tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.

Distribuie acest articol