Politicianul din Lombardia care a jignit românii, francezii și napolitanii va fi denunțat de către Consiliul Regional

Niccolò Fraschini, politicianul italian din Lombardia care vineri, 28 februarie 2020, a publicat o postare pe Facebook prin care jignea și umilea nu doar românii și francezii, ci și pe conaționalii săi din sudul Italiei, urmează să fie denunțat la autoritățile competente de către Consiliul Regional din Lombardia. Mai mult, instituția regională precizează că politicianul nu este nici măcar angajat al acesteia și cu atât mai puțin purtător de cuvânt, în ciuda celor declarate de însuși Fraschini.

„Cu referire la postarea publicată ieri pe Facebook de către consilierul comunal din Pavia, Niccolò Fraschini, cu un conținut considerat rasist și ofensiv, preluat astăzi de unele instituții de presă, Consiliul Regional din Lombardia precizează că Niccolò Fraschini, în mod contrar celor publicate și declarate de el, nu este responsabil de relațiile cu presa și purtător de cuvânt al Consiliului Regional și nu este nici măcar angajat al instituției regionale. Din acest motiv, pentru a tutela instituția în sine, Consiliul Regional îl va denunța semnalând faptul către autoritățile competente”, se transmite într-o postare publicată pe pagina Facebook a insituției.

Fraschini scria în mesajul său că cei din Lombardia sunt disprețuiți în contextul epidemiei cu noul coronavirus „de oameni care trăiesc sistematic în mijlocul gunoaielor (napolitani et similia), de oameni care nu au bidet (francezi) și de oameni a căror capitală (București) are canalizările pline de copii abandonați” și că nu acceptă lecții de igienă de la astfel de persoane. După un val de critici și insulte primite de la conaționalii săi și nu numai Fraschini a decis să șteargă postarea, iar în ultimele ore a revenit cu un comunicat prin care își cere scuze pentru cele declarate.

„Îmi pare sincer rău dacă unii s-au simțit jigniți de tonul folosit de mine. Postarea mea a fost dictată de o stare de exasperare ușor de înțeles și răspândită la scară largă: de câteva zile noi, cei din Lombardia, suntem arătați cu degetul ca fiind sursă de infecție în tot restul țării și în alte state”, a spus Fraschini citat de ziarul Corriere della Sera.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe aceeași temă: