Povestea unei românce care a muncit în străinătate și s-a îmbolnăvit. „Am lucrat zece ani în Italia. A început să-mi fie rău”

Daniela Urieșu, o femeie care a lucrat ani de zile în Italia, îndurând boala printre străini, a primit o nouă șansă la viață chiar în țara noastră.

Rămasă cu o puternică credință și cu recunoștință nemărginită față de donator și medici, ea se pregătește să înceapă o nouă etapă a vieții sale, încununată de speranță și curaj.

„Mă iubește Dumnezeu”, a spus Daniela cu o strălucire în ochi, citată de ziarul local Monitorul de Botoșani.

700-202305301832
Daniela Urieșu, 50 de ani. Sură foto: monitorulbt.ro

Daniela a plecat din România în urmă cu zece ani pentru a-și construi o viață mai bună muncind în Italia.

În 2018 însă, în timp ce se afla în Peninsulă, liniștea ei a fost brusc tulburată de un diagnostic devastator.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am lucrat zece ani în Italia. A început să-mi fie rău. M-am dus la spital. Acolo îmi explicau doctorii dar nu înțelegeam. Apoi am venit acasă. Ulterior am mers la domnul profesor (medic – n.r.) și mi-a explicat ce am.

Am început tratamentul cu care am mers timp de cinci ani. După nu s-a mai putut și am început să fac dializă. Făceam de trei ori pe săptămână”, a povestit conaționala noastră.

Daniela și-a amintit și cât de greu a acceptat veste că trebuie să facă dializă, având în vedere că nu a făcut nicio injecție măcar în viața ei și s-a transformat dintr-un om sănătos, într-un pacient bolnav permanent.

La fel și familia ei a primit vestea cu durere și teamă în suflet, iar tatăl chiar s-a oferit să-i doneze el un rinichi.

„Tata a murit cu gândul că voia să-mi facă transplant. Dar nu a putut. Iar sora mea a vrut și ea dar avea pe plămân niște pete, iar cealaltă are doar un rinichi”, a mai povestit botoşăneanca.

Însă, într-o duminică neașteptată, Daniela a primit vestea miraculoasă. Medicii de la Spitalul „C.I.Parhon” din Iași au realizat două transplanturi renale de la un donator în moarte cerebrală, iar unul dintre rinichi i-a fost donat Danielei.

Ea a primit vestea în timp ce se afla în dializă, iar emoțiile au năvălit asupra ei. Primul gând al ei a fost să-și arate recunoștința.

„Vreau să-i mulțumesc din suflet familiei care a fost de acord să doneze rinichii, tuturor medicilor, echipei care ne-au ajutat”, a mărturisit femeia cu emoție în voce.

Primul loc pe care și-a propus să îl viziteze după ce va ieși din spital este biserica.

Medicii sunt optimiști în ceea ce privește recuperarea Danielei. „Două transplanturi fără o particularitate anume, evoluția mai mult decât favorabilă cu diureză prezentă, scăderea semnificativă a creatininei”, a explicat Dr. Daniel Andronic, medic primar in cadrul clinicii de Urologie și transplant renal.

Daniela Urieșu, o femeie care a lucrat ani de zile în Italia, îndurând boala printre străini, a primit o nouă șansă la viață în țara natală. Rămasă cu o puternică credință și cu recunoștință nemărginită față de donator și medici, ea se pregătește să înceapă o nouă etapă a vieții sale, încununată de speranță și curaj. “Mă iubește Dumnezeu”, spune cu o strălucire în ochi Daniela, simbol al rezilienței în fața suferinței și un exemplu de curaj și speranță pentru noi toți.

„M-a sunat azi mama plângând de bucurie”, a mai povestit Daniela, fericită că a depășit cu bine această jumătate de secol din viață.