Prăbușirea ghețarului Marmolada: Trei români care erau printre persoanele dispărute au fost găsiți

Trei cetățeni români au fost dați dispăruți de rude după ce un ghețar de pe vârful Punta Rocca, situat pe grupul de vârfuri muntoase Marmolada din munții Dolomiți (Alpii de Est), s-a desprins duminică, 3 iulie, provocând moartea a șase persoane și rănirea altor nouă.

Familia din România care a semnalat Departamentului Consular din Centrala MAE dispariția a 3 cetățeni români a informat MAE, în urmă cu puțin timp, cu privire la faptul că a fost contactată de către membrii de familie declarați dispăruți, context în care a precizat că persoanele în cauză se află în afara oricărui pericol.

Turiștii români ar fi fost cazați în această perioadă într-o locație fără acces la mijloace de comunicație (rețea de telefonie mobilă și conexiune la internet). MAE precizează că nu mai sunt, în prezent, alte solicitări sau semnalări privind dispariția altor cetățeni români.

Rai News informează că circa 15 persoane sunt considerate dispărute și multe dintre rudele celor decedați, răniți sau dispăruți au ajuns în zonă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe același subiect mai puteți citi: Tragedie în munții Italiei, 6 morți și mai multe persoane date dispărute după ce un ghețar s-a prăbușit din cauza caniculei