Precizări MAE: Trei români se aflau în blocul prăbușit în Italia. Unul este la spital în stare gravă

Trei cetățeni români se aflau în imobilul prăbușit marți, 24 august, la Torino, a precizat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă transmis redacției noastre. Unul dintre conaționalii noștri, Robert Panaite în vârstă de 22 de ani, a fost rănit și este în stare gravă la spital, unde primește îngrijiri de specialitate.

Starea de sănătate a celorlalți doi cetățeni români este bună, iar autoritățile locale le vor asigura temporar cazarea.

MAE menționează că reprezentanții oficiului consular sunt în contact cu cetățenii români afectați și cu familiile lor, aceștia fiind asigurați de întregul sprijin consular, conform competențelor legale.

De asemenea, Consulatul General al României la Torino continuă dialogul cu autoritățile locale și cu unitatea medicală unde a fost transportat cetățeanul român rănit, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și în funcție de solicitări, cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorități în contextul pandemiei de COVID-19.

Între timp, ancheta continuă. Cea mai acreditată ipoteză este că totul s-a întâmplat din cauza unei scurgeri de gaz de la o butelie. Clădirea nu era conectată la rețeaua de gaz metan.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe același subiect: Bilanțul victimelor în cazul blocului prăbușit în Italia. Un tânăr român grav rănit chiar de ziua lui de naștere