Premierul Italiei la barul soților Roman, românii care au denunțat clanul mafiot Casamonica: „Am venit să probez cafeaua”

Președintele Consiliului de Miniștri al Italiei, Giuseppe Conte, s-a prezentat astăzi la barul soților Roxana și Marian Roman, românii care în ziua de Paște a anului trecut au fost agresați și amenințați de clanul mafiot Casamonica din Roman, alături de o tânără femeie cu dizabilități, de naționalitate italiană.

Roxana Romana, Giuseppe Conte și Marian Roman. Sursa foto: Il Messaggero

Premierul Conte a declarat jurnaliștilor italieni că a făcut această vizită la „Roxy Bar” ( numele barului gestionat de conaționalii noștri din via Barzilai a cartierului Romanina, Roma), nu pentru a demonstra solidaritate față de aceștia, ci pentru a bea o cafea și a face publicitate barului.

Roxana Roman și Premierul Italiei, Giuseppe Conte. Sursa foto: Il Messaggero

„De ce această vizită neașteptată? Nu am venit pentru a demonstra solidaritate, pentru că Statul (italian – n.r.) a demonstrat deja asta… Au avut loc diferite intervenții ale instituțiilor, Președintele Matarella i-a decorat cu o înaltă recunoaștere, proprietarii barului sunt Cavalieri ai Republicii. Eu am venit să probez cafeaua și astăzi pot să spun că aici cafeaua e bună”, a declarat Giuseppe Conte pentru jurnaliștii de la Il Messaggero.

Premierul Conte servind cafeaua la barul românilor Roxana și Marian Roman. Sursa foto: Il Messaggero

„Am venit să le fac publicitate, pentru că în ziua următoare (după tragedie – n.r.) se sting reflectoarele, dar trebuie să ne amintim ceea ce s-a întâmplat. Astăzi pot să spun că fac cu adevărat o cafea excelentă”, a mai adăugat premierul.

Premierul Italiei Giuseppe Conte plătește consumația. Sursa foto: Il Messaggero
@rotalianul