Preot român din Italia amenință că nu va mai spovedi enoriașii care n-au votat la referendumul pentru familie. Magda Vasiliu face public mesajul și critică gestul preotului

Stabilită în Italia de ceva timp pentru a-și trata fiul bolnav de cancer, jurnalista Magda Vasiliu Stoian se implică tot mai mult în viața comunității românești din Peninsulă și nu numai, ea și soțul său Cosmin punând chiar și bazele unei asociații, „Lupta pentru viață”, prin care încearcă să ajute copiii români bolnavi de cancer care au nevoie de tratament în Italia.

De curând, mai exact pe data de 7 octombrie 2018, jurnalista a publicat pe pagina sa Facebook un mesaj trimis de un preot român din Italia enoriașilor săi, mesaj în care acesta amenință că nu mai spovedește pe cei care nu votează la referendumul pentru familie care a avut loc în data de 6 și 7 octombrie.

„Sunt dezamăgit de ‘creștinii’ noștri… Mie-mi vine să plâng… Nu au conștiință eclezială, națională și familială… Nu le pasă de alții, de viitor… Numai un individualism/egoism fără răspundere comunitară – iluzia ‘credinței’ pentru ‘sănătate și sporul casei’… Eu m-am hotărât: pe cel ce nu votează, nu-l mai primesc la spovedanie. Nu am nevoie de oameni iresponsabili și lași, incapabili să mărturisească public credința creștină și speranța într-un viitor mai curat chiar pt copii lor… 5.72% prezență la vot în prima zi… incredibil și dureros…”, scria preotul în mesajul publicat de Magda Vasiliu.

Reacția jurnalistei la mesajul preotului este una dură și pe măsura gestului acestuia

Ajungând mesajul și la jurnalista Magda Vasiliu Stoian, aceasta a decis să-l publice pe Facebook, criticând dur poziția luată de preot și specificând, totodată, că a apelat în trecut la ajutorul Episcopiei Române din Italia, prin intermediul asociației „Lupta pentru viață”, pentru a ajuta membrii unei familii de români cu copilul bolnav, care n-aveau unde să stea și se aflau în stradă, cu bagaje cu tot, dar nu a primit decât vorbe goale de la Episcopie.

„Mesaj trimis de un preot ortodox enoriașilor din Italia. Mi-e silă. Cum adică nu-l mai spovedesc pe cel care n-a votat?!?!? Asta e biserica…. Să vă spun că am solicitat prin Lupta pentru viață ajutorul episcopiei noastre în Italia, pentru o familie de români cu copilul bolnav, care, în lipsa unor posibilități financiare, n-aveau unde sta? Erau în stradă, cu copilul bolnav, cu bagajele după ei… Mi au spus că mă sună înapoi, că vor căuta o soluție…. Nu m-a sunat nimeni. Nici nu m-așteptam s-o facă….”, scrie Magda Vasiliu Stoian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI