Presa din Italia: Imagini de groază dintr-o secție COVID a unui spital din România. Bolnavi dezbrăcați, murdari și abandonați pe holuri

Fotografiile care au început să circule pe rețelele de socializare – confirmate ulterior de instituțiile guvernamentale – ale bolnavilor de la secția Covid a spitalului din Reșița au ajuns și în presa italiană. „Un adevărat scandal care evidențiază starea de abandon a secției Covid, cu pacienții lăsați în voia soarții, în condiții inumane. Goi, murdari, abandonați pe podea, în mijlocul coridoarelor. O imagine nedemnă pentru o țară a Uniunii Europene”, scrie Leggo.

Foto: Libertatea

„Recunoaștem ce se întâmplă în spital”

Alina Stancovici, managerul Spitalului Reșița, a recunoscut la Digi24 că știe situația și a recunoscut ce se întâmplă în spital. Ea a spus că este la conducere de câteva săptămâni și că a sesizat încă din septembrie Ministerul Sănătății cu privire la aceste probleme.

Conducerea spitalului spune că aceste imagini arată neputința sistemului sanitar și că în ele apar pacienți cu coronavirus, care au și probleme psihice. De ei se ocupă același personal medical de boli infecțioase care nu are pregătire pentru specializarea de psihiatrie și că nici nu are timpul necesar pentru a-i îngriji corespunzător. În plus, la această problemă se adaugă deficitul de cadre medicale din spital.

Fotografiile au fost postate pe rețelele de socializare de foști pacienți cu coronavirus care au fost internați în acest spital din Reșița și care au dat detalii șocante despre modul în care sunt tratați bolnavii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pozele au fost făcute în clădirea secției de boli infecțioase a spitalului, separată de clădirea principală, construită în anii 50 și la care nu s-a făcut nicio reparație de 15 ani.

Inspecția Sanitară de Stat va face un control de urgență la Spitalul Reșița, după imaginile care au fost făcute publice. Ministerul Sănătății va demara un control și la Direcția de Sănătate Publică Caraș Severin pentru a verifica modul în care reprezentanții acestei instituții și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu în acest caz.

@rotalianul