Primul caz de coronavirus în Vatican. Numărul de cazuri în Italia pentru fiecare regiune în parte

Un caz de infecție cu noul coronavirus a fost înregistrat la Vatican, precizează vineri, 6 martie, Corriere della Sera. Este primul caz înregistrat până acum în acest stat, în urma epidemiei care a cuprins întreg teritoriul italian. În zilele anterioare Papa Francisc a fost și el supus analizelor pentru coronavirus, iar rezultatele au exclus o infecție cu Covid-19.

Directorul biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat: „În această dimineață toate serviciile de ambulatoriu ale Direcției de Sănătate și Igienă a statului Vatican au fost suspendate temporar pentru a se igieniza încăperile în urma unui rezultat pozitiv de Covid-19 descoperit ieri. Cu toate acestea serviciul de urgență este încă funcțional. Departamentul de sănătate și igienă al Vaticanului a informat autoritățile italiene competente și între timp au fost lansate protocoalele medicale prevăzute în astfel de cazuri.”

De asemenea, Vaticanul a dispus suspendarea „întâlnirilor și evenimentelor sociale care implică personalul medical sau personalul însărcinat cu efectuarea serviciilor și utilităților publice esențiale”.

Se solicită să se evite aglomerarea și tranzitul mare de persoane, precum și respectarea regulilor de prevenire și răspândire a infecției COVID-19 emise de către Direcția de Sănătate și Igienă (DSI) la data de 25 februarie.

Este necesară „suspendarea evenimentelor care implică participarea unui mare număr de credincioși, precum și implementarea de măsuri pentru a limita accesul la toate activitățile desfășurate în spațiile închise, astfel încât să poată fi respectată distanța de siguranță de cel puțin 1 metru între oameni“, a mai adăugat Matteo Bruni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform autorităților italiene, în seara zilei de 5 martie, la ora 18:00, în Italia erau înregistrate un număr de 3.296 de persoane pozitive la Covid-19. 

1.777 de cazuri în Lombardia, 658 în Emilia-Romagna, 380 în Veneto, 120 în Marche, 106 în Piemonte, 60 în Toscana, 41 în Lazio, 45 în Campania, 21 în Liguria, 21 în Friuli Venezia Giulia, 16 în Sicilia, 12 în Puglia, 9 în Umbria, 8 în Abruzzo, 7 în provincia Trento, 7 în Molise, 2 în Valle D’Aosta, 2 în Calabria, 2 în Sardegna, 1 în Basilicata și 1 un caz în Provincia autonomă Bolzano.

Un număr de 414 de persoane s-au însănătoșit, iar numărul deceselor este de 148.

Distribuie acest articol