Proiect de lege PSD: Mărirea limitei de viteză în localități

Senatorii PSD au depus un proiect de lege care prevede creșterea limitei de viteză în localități la 70 km/h pentru motociclete și mașini și la 60 km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, urmărindu-se “fluidizarea traficului” și astfel reducerea oboselii șoferilor, scrie Mediafax.

Proiectul prevede modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice, astfel:

“Limita maximă de viteză în localități este de 70 km/h pentru autovehiculele din categoriile A si B și 60 km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, așa cum sunt ele descrise în Anexa I la OUG nr. 195/2002.

Indicatoarele rutiere provizorii de avertizare și restricționare a vitezei în trafic, aflate pe sectoarele de drum pe care se execută  lucrări, vor fi însoțite de plăcuțe adiționale lizibile inscripționate cu perioada de desfășurare a lucrărilor precum și intervalul orar în care se execută aceste lucrări. La expirarea perioadei de execuție înscrisă pe plăcuțele adiționale, indicatoarele își pierd valabilitatea.

Acum să sperăm doar că PSD-ul nu va ”prinde viteză” prea mare prin localități și la alegeri, cum se pare că prinde viteză acum, înainte de campania electorală, cu aceste proiecte de lege, considerând că acum câteva zile depuneau la Parlament un alt proiect ce prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol