Proprietarul unui magazin de panificație din Italia caută angajați: „Am dublat salariile, dar tot nu găsesc”

Un renumit magazin de panificație și patiserie din Veneția se confruntă cu o problemă majoră: nu poate găsi angajați. Proprietarii brutăriei-magazin „Forno Colussi”, care are o istorie de peste 180 de ani, sunt obligați să se descurce fără ajutor deoarece nu găsesc oameni dispuși să muncească acolo, informează Il Gazzettino.

Paolo Stefani, președintele asociației brutarilor din Veneția și proprietarul brutăriei „Forno Colussi” de pe Campo S. Luca, nr. 4579,  a declarat că situația este dificilă pentru întreaga categorie, dar că problema este și mai mare în Veneția, deoarece nu există brutari de meserie în oraș.

Stefani a adăugat că brutarii locuiesc pe „continent”, ceea ce face ca transportul în Veneția să devină o problemă majoră.

„Fornul Colussi” este ultima brutărie din Piața San Marco, în timp ce în anii ’60-’70 existau aproximativ 100 de astfel de afaceri în zonă. De atunci, populația orașului a scăzut, iar consumul de pâine a scăzut și el. În plus, există o concurență puternică din partea produselor din supermarketuri, care sunt vândute la prețuri mai mici decât pâinea artizanală.

Stefani a spus că a încercat să atragă brutari din afara Veneției oferind salarii mai mari, dar cu toate acestea a rămas fără niciun angajat. „Am oferit și de două ori mai mult și tot nu găsesc”, a declarat patronul italian conform sursei citate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Situația a fost agravată și de pandemie, care a făcut ca mulți oameni să își schimbe meseriile.

De asemenea, antreprenorul italian a declarat că ar fi nevoie de sprijin din partea guvernului pentru a încuraja brutarii să lucreze în Veneția.

El sugerează o reducere la taxe și impozite, precum și un serviciu de mic dejun self-service pentru a suplimenta încasările și a ajuta afacerile de panificație să se mențină pe piață.

În prezent, Forno Colussi (telefon: +39 041 522 2659) produce aproximativ zece tone de pâine pe zi și este nevoit să lucreze cu mai puțini oameni decât ar fi necesar pentru a acoperi cererea. Proprietarul  speră totuși că se vor găsi soluții pentru a salva industria de panificație din Veneția.

@rotalianul