Păstorii italieni împotriva laptelui adus din România și Bulgaria: șoferul unei cisterne a fost legat de un copac iar autovehiculul incendiat

În dimineața zilei de marți, 26 februarie, doi bărbați înarmați, care purtau cagule pentru a nu fi recunoscuți, au oprit la Nule, în provincia Sassari o cisternă de lapte, l-au legat de un copac pe șofer și au dat foc autovehiculului. Odată îndeplinit planul, au fugit pierzându-și urmele. Atacul a avut loc pe șoseaua provincială 7, care leagă localitatea Nule de Bitti, relatează ANSA.

Este de larg interes în opinia publică din Italia protestul din ultimele săptămâni al păstorilor de pe insula Sardinia, care reclamă prețul mic al laptelui oferit de procesatori și se declară împotriva importului din alte țări, precum România și Bulgaria. Păstorii din Sardinia, în ultimele săptămâni, au blocat străzi, au oprit camioane și cisterne, au vărsat sute de litri de lapte în semn de protest împotriva importurilor și a prețului mic pe care îl primesc de la procesatori. „Se aduce lapte din România și Bulgaria” – declara proprietarul unei mici ferme agricole – „lapte care e foarte ieftin iar noi abia mai supraviețuim.”

Astăzi, în urma cazului de la Nule, se pare că au început și violențe de o gravitate mai mare, dar ministrul de interne Matteo Salvini declară că cei care au dat foc cisternei și l-au legat pe șofer de copac, nu au nimic de-a face cu păstorii: „Acești criminali nu au nimic de-a face cu păstorii, cu munca lor și cu motivele lor de protest. Sunt doar niște criminali și vor fi tratați ca atare”, a spus Salvini, care mâine se va afla la Cagliari, în Sardinia, unde va susține o conferință de presă cu privire la rezultatul alegerilor regionale de duminică, 24 februarie.

La Sassari, în aceste momente, Prefectura este blindată. Au fost invitați la discuții reprezentanții păstorilor, industriei prelucrării laptelui și cei ai asociațiilor de fermieri

Distribuie acest articol