Ragusa: bărbat român arestat pentru viol asupra unei minore românce cu handicap fizic și mental. Victima este rudă cu violatorul

A.G., 38 de ani, arestat de Poliția Statală din Ragusa. Sursa foto: ragusanews.com

Un bărbat român în vârstă de 38 de ani, muncitor în agricultură, a fost arestat ieri, 27 septembrie 2017, de către Poliția de Stat din Ragusa, acuzat fiind că a violat de mai multe ori o minoră româncă, rudă de-a sa, care suferă de un handicap fizic și mental, relatează ziarul La Repubblica.

Potrivit sursei citate, mama minorei s-a prezentat în luna aprilie a acestui an cu minora la secția Urgențe a spitalului din Raguza pentru că fata suferea de dureri abdominale. În urma testelor făcute de medici a reieșit că minora româncă a fost abuzată sexual de mai multe ori și au fost anunțate imediat autoritățile.

Echipa specializată în crime împotriva persoanei de la Poliția de Stat a deschis imediat o anchetă și cu ajutorul părinților dar și al minorei violate, interogată cu ajutorul unui psiholog, au reușit să identifice autorul violurilor ,care se pare că este chiar o rudă a familiei în cauză.

În urma anchetei amănunțite, dovezile adunate de procuror au arătat că bărbatul de 38 de ani a profitat de mai multe ori de condiția fizică și psihică a minorei românce pentru a abuza sexual de ea. Pe numele bărbatului, cu inițialele A.G., a fost emis un mandat de arestare cu acuzația de violență sexuală asupra unei minore, agravată de faptul că a profitat de condiția psihofizică a victimei.

„Bărbatul, profitând de inferioritatea psihofizică a micuței, a abuzat-o asigurând-o doar de faptul că nu va rămânea gravidă”, au declarat polițiștii italieni citați de Meridio News.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul român a fost arestat în cursul zilei de ieri, la domiciliul său din Ragusa, unde polițiștii așteptau ca acesta să se întoarcă de pe câmp, unde muncea la cules struguri.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență asupra femeilor, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor: