Ravenna: Garda de Finanțe pe urmele a 33 de „badante” care nu au declarat veniturile

Garda de Finanțe din provincia italiană Ravenna a pus sub urmărire 33 de asistente familiale, majoritatea românce, ucrainence sau ruse care, în ciuda faptului că erau angajate cu forme legale de muncă, nu au declarat statului italian veniturile încasate.

Potrivit Ravenna Today, este vorba despre femei care au fost înregistrate ca și asistente familiare cu un contract de muncă între anii 2017 și 2019, dar care au omis să declare veniturile primite din această muncă în toți acești ani. Conform calculelor făcute de inspectorii de la Garda de Finanțe, suma de care au beneficiat aceste lucrătoare în tot acest timp se ridică la 40.000 de euro de persoană.

Aceste evaziuni au ieșit la iveală după ce Garda de Finanțe a verificat „badantele” care aveau un contract de muncă înregistrat la INPS cu un salariu care depășește suma de 8.000 de euro pe an, dar nu au depus niciodată declarația de venit. Conform legii, angajatorul lucrătorilor din sectorul casnic nu reprezintă un substitut de impozit, deci nu poate reține impozitele prevăzute de lege în fișele de plată lunare. De aceea, lucrătorii casnici care au un venit anual mai mare de 8.000 de euro sunt obligați să depună ei înșiși declarațiile de venit și să plătească respectivele impozite.

Inspectorii Gărzii de Finanțe verifică acum și dacă lucrătoarele vizate au primit vreo formă de ajutor social, cum ar fi „reddito di cittadinanza”,  având în vedere că nu au declarat aceste venituri.

Pe aceeași temă:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI