Ravenna – șofer de camion român găsit spânzurat în cabină, în parcarea Lidl din Faenza. Se presupune sinucidere

Corpul fără viață al unui bărbat român în vârstă de 31 de ani a fost găsit spânzurat în cabina unui camion, în dimineața zilei de luni, 1 mai 2017, în parcarea supermarket-ului Lidl din via Marcello Malpighi, localitatea Faenza, provincia Ravenna.

Autoritățile italiene au declarat că bărbatul lucra ca șofer de camion pentru o firmă din România și se afla în trecere prin Faenza. Conform anchetatorilor, membrii familiei bărbatului au contactat angajatorul acestuia preocupați de faptul că, numai cu o seară înainte, conaționalul nostru dădea semne de depresie și nu mai răspundea la telefon de atunci.

Angajatorul bărbatului a localizat prin GPS camionul și a alertat autoritățile italiene din Faenza care, în urma verificărilor, au găsit șoferul român spânzurat în cabina camionului pe care acesta îl conducea. Se pare că înainte de a recurge la dramaticul gest, bărbatul ar fi acoperit ferestrele cabinei pentru a nu fi văzut de afară.

Sosiți la fața locului, medicii nu au putut decât să constate decesul bărbatului. Procuratura din Ravenna a deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care conaționalul nostru a murit.

La încheierea anchetei, corpul bărbatului va fi repatriat iar firma pentru care acesta lucra va putea să recupereze camionul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Reamintim, ca de obicei, tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.

Sursa: Ravenna Today

Alte articole de interes: