Reacția românului beat și fără permis care a ucis un tânăr în Italia: „Trezește-te, trezește-te! Hai, că poți!”

O tragedie teribilă i-a întristat profund pe locuitorii din Garbagnate, provincia Milano, după ce un bărbat român, băut și fără permis de conducere, a ucis un tânăr de numai 15 ani în urma unui accident rutier. Detaliile prezentate de martori adaugă o notă și mai dramatică evenimentului, precizează Il Giorno.

Bogdan Pasca, în vârstă de 32 de ani, este cel care l-a lovit mortal pe Serafino Valentino Colia în seara de luni, 17 iulie, pe via Kennedy, în timp ce tânărul traversa strada pe trecerea de pietoni cu bicicleta, împreună cu prietena sa. Fata a fost grav rănită și se află internată la spitalul Niguarda din Milano.

Imediat după impact, Bogdan Pasca a coborât din vehiculul Ford Transit pe care îl conducea, aparent în încercarea de a-i acorda primul ajutor tânărului. Potrivit unor martori ajunși la locul accidentului, el l-ar fi îndemnat pe băiat să rămână treaz, strigându-i: „Svegliati, svegliati! Dai che ce la fai!” (Trezește-te, trezește-te! Hai, că poți!).

incidente-garbagnate-milanese-1920

Unul dintre martori, care locuiește în apropiere, a povestit:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am auzit zgomotul pe la ora 11 fără 20 și am ieșit… M-am dus să văd ce s-a întâmplat. Am ajuns acolo și era șoferul, la bustul gol, care-l ținea pe Valentino, întins pe jos, în brațe și-l striga pe nume. Spunea că îl cunoaște… Striga după ajutor. Îi spunea trezește-te, trezește-te. Hai, că poți!”.

Valentino a fost transportat la camera de urgență San Gerardo din Monza, unde medicii nu au putut face altceva decât să constate decesul.

Bogdan Pasca era sub supravegherea serviciilor sociale, fiind condamnat la domiciliu forțat. Acest lucru îi permitea să se deplaseze liber între orele 6:00 și 23:00, accidentul având loc la 22:30.

În prealabil, Pasca a fost implicat în procese pentru agresiune și abuz. În anii 2016 și 2017 a fost surprins conducând fără permis, iar în 2020 a fost prins din nou conducând fără permis și sub influența alcoolului.

Rămâne de văzut dacă a obținut vreodată un permis de conducere în România, dar cu siguranță nu l-a convertit în Italia.

Lucra ca muncitor în construcții pentru o firmă din Paderno Dugnano, Società italiana strutture srl, care deținea furgoneta implicată în accident și care era asigurată corespunzător.

A fost arestat  pentru omor stradal de către carabinierii locali, care au intervenit la locul incidentului împreună cu cei din Solaro și Rho.

Testele de alcoolemie au arătat că avea un nivel de alcool în sânge de 1,1 gr/l, de două ori mai mare decât limita legală.

Distribuie acest articol