O regiune din Italia trece în zona galbenă începând cu 13 decembrie. Alta riscă să treacă în săptămâna Crăciunului

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat ordonanţa de trecere a Calabriei din zona albă în zona galbenă. Odată cu schimbarea culorii, discotecile se vor închide și masca va fi obligatorie în aer liber.

În restaurante, mesele de interior nu vor putea găzdui mai mult de 4 persoane, iar cinematografele, teatrele și stadioanele vor funcționa la capacitate redusă. Vor fi posibile călătoriile din Calabria în alte regiuni și invers.

Potrivit datelor ISS alte 5 regiuni clasificate în prezent cu risc moderat de infectare cu Covid-19, este foarte probabil să progreseze la risc ridicat. Acestea sunt Abruzzo, Emilia Romagna, Liguria, Marche și Veneto.

Regiunea Liguria ar putea trece în zona galbenă din săptămâna Crăciunului. Guvernatorul Giovanni Toti a declarat: „Nu îmi fac nicio iluzie cu privire la posibilitatea de a rămâne în zona albă pentru perioada Crăciunului, deoarece am depășit limita de 150 de cazuri pe săptămână la suta de mii de locuitori.”

Două localități din Sicilia vor fi „portocalii” de duminică 12 până luni, 20 decembrie: San Michele di Ganzaria, din provincia Catania, și Itala, din zona Messina. Acest lucru este prevăzut de ordonanța semnată ieri de președintele regiunii, Nello Musumeci, la propunerea departamentului regional.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, a fost dispusă continuarea măsurilor restrictive anti-Covid (până pe 20 decembrie) pentru o altă localitate: Militello in Val di Catania.

@rotalianul