Regiunile italiene care vor trece în zona albă începând din luna iunie. Doar trei reguli anti-COVID de respectat

La mijlocul lunii iunie, o bună parte dintre regiunile Italiei vor fi considerate „zone albe” în care nu vor mai fi niciun fel de restricții, ci doar trei reguli anti-Covid de respectat: purtarea măștii, respectarea distanței între persoane în locurile aglomerate și dezinfectarea mâinilor.

Datele Ministerului Sănătății arată o scădere constantă a incidenței cazurilor noi la suta de mii de locuitori și estimările asigură că – dacă nu există creșteri datorate variațiilor – în următoarele săptămâni majoritatea regiunilor ar putea intra în zona albă, informează Corriere della Sera.

Începând de la 1 iunie

Decretul care a intrat în vigoare din data de 18 mai 2021, stabilește că începând de la 1 iunie regiunile Friuli Venezia Giulia, Molise și Sardinia se vor afla în zona albă.

Începând cu 7 iunie

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Doar o săptămână mai târziu, pe 7 iunie, va fi rândul regiunilor Abruzzo, Veneto și Liguria să intre în zona albă. De asemenea, autoritățile au mai transmis că datele de monitorizare care vor ajunge pe 4 iunie vor fi examinate și, din acel moment, pot apărea noi intrări în zona albă în fiecare săptămână.

Începând cu 14 iunie

Mai sunt și alte regiuni care se apropie foarte mult de condițiile impuse pentru a intra în zona albă și care vor putea avea această posibilitate începând cu 14 iunie: Umbria, Lombardia, Lazio și Emilia Romagna prezintă date descendente care se apropie de 50 la suta de mii de locuitori, dar vor trebui să păstreze datele timp de cel puțin 3 săptămâni pentru a intra în intervalul mai puțin restrictiv.

Regiunile care prezintă însă în continuare un număr mare de cazuri la suta de mii de locuitori și care au cele mai puține șanse să devină „zone albe” sunt Campania, Basilicata și Valle D’Aosta.