Restaurantul unei românce din Italia, jefuit de un conațional. „Din cauza unora ca el suntem toți catalogați drept hoți și criminali”

Restaurantul deținut în localitatea Sestu (Sardinia) de românca Violeta Didia, în vârstă de 27 de ani, a fost jefuit de un conațional.

Bărbatul a fost surprins în timpul furtului de camerele de supraveghere și, deși incidentul s-a petrecut în noaptea de 14 septembrie, el este încă liber, iar prejudiciul nu a fost recuperat.

Hoțul a forțat intrarea în restaurant cu o bară de fier și a furat 6.500 de euro în numerar, precum și un aparat stereo, crezând că este unitatea centrală a camerelor de supraveghere.

Într-un video interviu pentru publicația Casteddu Online, Violeta Didia, proprietara restaurantului TikTok Ristopub, a declarat că îl cunoaște pe hoț:

„L-am sunat a doua zi după furt, dar tatăl lui mi-a spus că este la duș. Apoi m-a sunat după 5 minute și mi-a zis că a greșit, nu era la duș și nici în casă nu era.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Deși incidentul a fost înregistrat pe camerele de supraveghere și poliția a identificat suspectul, care este o cunoștință veche a forțelor de ordine, acesta nu a fost încă arestat.

Violeta și-a exprimat frustrarea și durerea provocate nu doar de paguba economică, ci și de impactul negativ asupra imaginii românilor în Italia: „Din cauza unor oameni ca el, noi, românii, suntem toți etichetați ca hoți și criminali.”

Acest caz nu este izolat, deoarece furturi similare au avut loc și în altelocalități din zonă, inclusiv în Cagliari.

Faptul că hoțul este liber, în ciuda dovezilor clare și a identificării sale de către autorități, ridică preocupări serioase cu privire la securitatea și eficiența sistemului de justiție. VIDEO mai jos: