Rețetele culinare „sărace” din bucătăria italiană: sănătoase, sățioase și deosebit de gustoase

Când vine vorba de faimă mondială, bucătăria italiană împarte podiumul cu bucătăria franțuzească. Preparatele italiene, precum pizza și pastele, au devenit mâncăruri consumate pe plan global, care nu sunt gătite doar în restaurante, ci și în familie, de majoritatea bucătarilor amatori.

Mâncarea italiană este săracă în ingrediente, dar deosebit de sănătoasă și sățioasă.

Dacă francezii sunt cunoscuți pentru delicatesele lor speciale, mâncarea italiană gravitează în jurul unor principii opuse: simplitate, tradiție și intimitate. Ingredientele locale proaspete, aromele simple și ierburile verzi, precum busuiocul, cimbrul și salvia, oferă felurilor de mâncare un gust deosebit.

Uleiul de măsline extravirgin este un aliment de bază la italieni, este de fapt folosit în aproape toate preparatele. De la sote, la prepararea de salate, paste și „risotto”, un strop de ulei de măsline îl veți găsi indicat în orice rețetă.

Cel mai bun mod de a-i savura gustul este cu siguranță consumul în formă crudă, nealterat de temperaturile ridicate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O exemplu de preparat „sărac” din bucătăria italiană îl reprezintă „bruschetta”, care poate fi îmbogățită cu o infinitate de ingrediente. Cea mai simplă bruschettă este probabil cea din pâine, ulei, usturoi și un praf de sare, pe care o puteți prepara astfel:

Prăjiți ușor feliile de pâine (de preferință pâine de grâu dur, fără sare în aluat). Apoi curățați un cățel de usturoi și frecați-l pe una dintre suprafețele feliilor de pâine. Stropiți cu ulei de măsline extravirgin, adăugați un praf de sare și serviți „bruschetta” caldă.

Pot fi adăugate o mulțime de alte ingrediente, care variază în funcție de regiunea în care este preparată. De exemplu în Campania se adaugă roșii și măsline tăiate cubulețe, dar oriunde uleiul este nelipsit. Bruschetta a fost inventată de țăranii italieni și în ziua de azi este servită ca aperitiv în toate restaurantele din Italia, dar și din alte părți ale lumii.

Distribuie acest articol