Roma, gara Tiburtina, un bărbat a înjunghiat un agent de pază, i-a furat arma și s-a împușcat

Un bărbat de naționalitate străină a îngrozit astăzi, joi 26 septembrie, pasagerii liniei B de metrou din gara Tiburtina, la Roma. După ce s-a năpustit asupra unui agent de pază și l-a înjunghiat cu un cuțit, i-a furat arma și s-a sinucis în fața persoanelor prezente.

Bărbatul a intrat în stația de metrou din gara Tiburtina în jurul orei 17:00 și sub ochii îngroziți ai pasagerilor a înjunghiat și dezarmat un agent de pază de la Italpol, după care și-a tras un glonț în cap cu arma gardianului. Nu se cunosc încă motivele care l-au împins pe agresor la comiterea faptei, presa italiană menționează că acesta ar fi un bărbat de culoare.

Agentul de pază în vârstă de 55 de ani, înjunghiat de două ori în zona gâtului, a fost transportat de urgență și internat la spitalul Policlinico Umberto I din capitală. Starea lui este una deosebit de gravă, au declarat medicii conform Il Messaggero.

La locul incidentului s-au prezentat numeroase patrule de poliție și carabinieri. În incinta gării erau prezenți, de asemenea, soldați din armata italiană responsabili cu supravegherea antiteroristă a stațiilor de metrou din Roma.

Roma, gara Tiburtina, un bărbat a înjunghiat un agent de pază, i-a furat arma și s-a împușcat. Foto: Corriere della Sera