Roma: o româncă de origine rom găsește în tomberonul de gunoi bucăți din corpul unei femei asasinate

O crimă oribilă, de o cruzime ieșită din comun a terorizat în ultimele zile opinia publică din Roma. Un bărbat italian de 62 de ani, a ucis și tăiat bucăți corpul surorii sale, după care a aruncat sacii ce conțineau părți ale corpului victimei în tomberoanele de gunoi din zona în care locuia. O româncă de origine rom, a descoperit picioarele femeii asasinate și a dat imediat alarma.

Se numește Maurizio Diotallevi, în vârstă de 62 de ani, este arestat și acuzat că și-a ucis sora, Nicoletta, de 59 de ani, cu care locuia într-un apartament în cartierul Flaminio din Roma. După o ceartă furibundă, asasinul își ștrangulează victima și pentru a scăpa de cadavru hotărăște să îl facă bucăți cu ajutorul unui fierăstrău și să îl arunce în diferite tomberoane cu gunoi.

Și poate reușea să iasă basma curată asasinul dacă prin tomberoanele din zonă nu era mereu în căutare de diverse obiecte care i-ar fi putut fi utile, o româncă de origine rom în vârstă de 39 de ani.

Maria, (nume de fantezie), își făcea așadar traseul obișnuit când ajunsă pe bulevardul Maresciallo Pilsudsky din cartierul Parioli, în plin centru al orașului, descoperă învelite în saci și legate cu bandă adezivă între ele, două picioare de femeie.

„Am crezut că o femeie a adormit în tomberon”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Mai întâi când am văzut picioarele, am crezut că poate o femeie a adormit în tomberon. Numai atunci când am rupt cu bastonul una dintre cele două pungi de plastic negre, am realizat că sunt două picioare de femeie tăiate”, povestește Maria cutremurată încă de cele întâmplate.

„Erau cam orele 18.00 când am ajuns la tomberonul ăla, când am văzut picioarele tăiate mi-a venit rău, am început să vomit. Nu le-am atins, le-am lăsat acolo unde erau și am început să țip și să alerg spre secția de poliție din apropiere. Strigam ‘picioare, picioare’, altceva nu eram în stare să spun. Ajunsă la poliție m-am mai liniștit puțin și am reușit să le povestesc ceea ce tocmai văzusem. ‘Poate este doar o păpușă’ a spus polițistul dar eu am insistat ‘nu, nu este o păpușă, sunt picioare de femeie!’ Apoi a mers cu mine la tomberon și când a văzut ce era înăuntru a exclamat și polițistul: ‘Doamne Dumnezeule!”

Maria a început imediat colaborarea cu polițiștii investigatori, explicându-le pe la ce tomberoane mai umblase ea cu puțin timp în urmă și nu erau alte părți ale corpului nefericitei femei.

Datorită imaginilor înregistrate de camerele de luat vederi din apropierea tomberonului în care au fost găsite picioarele tăiate ale Nicolettei Diotallevi, investigatorii au ajuns repede la asasin care fusese înregistrat în noaptea de 14 spre 15 august în jurul orei 1.30 când arunca sacii în tomberoane.

Supus unui lung interogatoriu Maurizio Diotallevi a confesat: „Da, eu am făcut asta, nu aveam bani, numai sora mea lucra și mie îmi dădea te miri ce. Mă trata ca pe un copil, nu o mai suportam!”

Capul, corpul și brațele femeii aruncate într-un tomberon de pe via Guido Reni 

Interogat toată noaptea la sediul poliției din via San Vitale, asasinul a declarat și unde aruncase celelalte părți ale corpului surorii sale. Capul, corpul și brațele femeii au fost găsite într-un tomberon de pe via Guido Reni, din aceeași zonă, nu departe de tomberonul unde fuseseră găsite picioarele acesteia. În apropiere, într-un alt tomberon au fost găsite aruncate actele Nicolettei.

Maria a fost lăudată și a primit mulțumirile poliției italiene

Maria nu vrea să folosească numele său real, nici nu vrea să fie fotografiată. „Mă tem că rudele criminalului ar putea să se răzbune pe mine”, scrie ANSA.

A primit mulțumirile polițiștilor, fiindu-i recunoscut rolul deosebit de important în rezolvarea acestei monstruoase crime. Odată ridicat și transportat conținutul celor două tomberoane la gropa de gunoi, ar fi fost mult mai dificil să se cunoască faptele petrecute.

„Mi-au spus: «Ai fost o persoană bravă!» Mie îmi pare rău și atunci când găsesc o pisică moartă în pubele, dar o las și plec mai departe. Dar acum era vorba de o ființă umană. Viața unei persoane este importantă. Cum de-a putut omul ăla s-o ucidă pe sora lui?“.

Distribuie acest articol