Român amendat cu peste 5.000 de euro în Italia. Conducea un autovehicul deși nu avea permis de conducere și era beat

Un incident neobișnuit a avut loc sâmbătă, 9 septembrie 2023, în Piazzale Fiume din localitatea italiană Romano di Lombardia, provincia italiană Bergamo din Lombardia, unde un bărbat a fost observat conducând haotic printre mașinile parcate, ca și cum ar fi căutat o ieșire.

Intervenția promptă a Poliției Locale a dezvăluit însă faptul că individul era sub influența alcoolului și, mai mult decât atât, nu deținea un permis de conducere.

Conform celor relatate de Corriere della Sera, șoferul este un cetățean român, în vârstă de 49 de ani și rezident în localitatea menționată mai sus.

El a fost văzut în jurul orei 18:30 de sâmbătă, la volanul unui vehicul Fiat, efectuând manevre neobișnuite.

Martorii oculari au alertat forțele de ordine, care au intervenit rapid și au identificat problema, confirmată ulterior de testul alcoolemiei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rezultatele testului au arătat că nivelul alcoolemiei bărbatului era de aproape cinci ori mai mare decât limita legală permisă.

Investigând mai departe, autoritățile au descoperit că bărbatul nu avea permis de conducere, nici în Italia și nici în România.

Ca urmare a acestor încălcări, bărbatul a fost acuzat de conducere sub influența alcoolului și a fost amendat cu 5.100 de euro, iar vehiculul pe care îl conducea a fost confiscat.

În plus, proprietarul companiei pentru care lucra românul și care îi încredințase autoturismul a fost sancționat cu o amendă de 400 de euro.

Distribuie acest articol