Un român care trăia în sărăcie s-a sinucis în Italia. În urmă cu o lună l-a găsit mort pe prietenul său

Un cetățean român în vârstă de 53 de ani a fost găsit mort luni, 23 ianuarie, în baraca de la periferia orașului Rimini (Emilia-Romagna) în care locuia de ceva vreme.

Bărbatul este cel care l-a găsit mort de frig pe prietenul său, Vasile Trotea, tot de naționalitate română, la data de 21 decembrie.

Conform presei italiene, bărbatul român găsit decedat astăzi se numea David și a fost găsit spânzurat.

El trăia într-o baracă construită din paleți de lemn, tablă și cartoane, pe via „Vittime del 11 di settembre”, în apropierea centrului comercial „Le Befane” și lucra cu ziua pe unde apuca.

Un român care trăia în sărăcie s-a sinucis la Rimini. Sursa foto: Rimini Today

Proprietarul terenului unde avea construită baraca i-ar fi spus că trebuie să părăsească zona. Singur, fără bani și o casă unde să meargă, a considerat că viața lui a ajuns la final.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Trupul neînsuflețit a fost găsit astăzi dimineață de un alt bărbat fără adăpost care a anunțat autoritățile.

La fața locului s-au prezentat polițiștii și personalul sanitar de la 118 cu o ambulanță, dar nu au putut face altceva decât să constate decesul bărbatului.

David este românul care l-a găsit mort pe Vasile Trotea, în vârstă de 60 de ani, în dimineața de miercuri, 21 decembrie.

Vasile trăia și el într-o baracă improvizată pe care și-o construise pe același teren și a decedat într-o noapte friguroasă, cu câteva zile înainte de Crăciun. Articol aici: Un român și un moldovean morți de frig în Italia. „L-am ținut de mână până la capăt”