Român condamnat în Italia la 5 ani de închisoare. Își bătea soția și o obliga să întrețină raporturi intime cu el

Un cetățean român, în vârstă de 46 de ani și rezident în localitatea italiană Castiraga Vidardo din provincia Lodi (Lombardia) a fost condamnat miercuri, 8 iunie 2022, la cinci ani de închisoare, acuzat fiind de violență domestică împotriva soției sale.

Potrivit ziarului local Il Cittadino, bărbatul român fusese denunțat de soție chiar în primele zile de carantină obligatorie de la începutul pandemiei, în luna martie 2020.

Femeia s-a plâns forțelor de ordine că soțul ei, care obișnuia să consume alcool foarte des, nu numai că a bătut-o timp de cinci ani, dar a obligat-o și să întrețină raporturi intime cu el.

La finalizarea investigațiilor, soțul violent a fost trimis în judecată, iar după un lung proces, care s-a încheiat miercuri, acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru violențele sale, agravate, în ochii procurorului, de faptul că era beat și că s-au repetat timp de cinci ani.

Este foarte probabil însă ca avocatul care-l apără pe român să facă atace sentința în apel, mai precizează sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI