Român din Italia, criză de nervi la vederea facturii la utilități. A spart televizorul și a amenințat cu moartea soția și fiul

În seara zilei de miercuri, 24 august 2022, un bărbat de origine română, în vârstă de 50 de ani și stabilit de 20 de ani în Pesaro (Marche), s-a înfuriat la culme la vederea ultimelor facturi de utilități, apoi și-a vărsat mânia asupra soției și fiului său, pe care i-a insultat și amenințat, apoi le-a distrus dispozitivele electronice favorite din locuință.

Soția a cerut ajutorul carabinierilor, iar bărbatul a primit interdicția de a se apropia la mai puțin de 100 de metri de soția și fiul său, relatează Il Resto del Carlino.

Bărbatul tocmai se întorsese acasă și, la vederea facturilor de energie electrică și gaze, care aveau o valoare de două ori mai mare decât luna trecută, a avut un acces de furie. Astel, bărbatul a luat o foarfecă și a îndreptat-o către soție și fiul său adult, amenințăndu-i cu moartea. Ulterior, el s-a dus la televizor și la Playstation și le-a aruncat la pământ, zdrobindu-le.

„Trebuie să-ți găsești un loc de muncă, nu poți să stai acasă și să te joci toată ziua”, a strigat acesta nervos, insultându-și și bruscându-și fiul, în timp ce mama acestuia încerca să-l apere de agresiunile tatălui său.

Incidentul s-a petrecut sub ochii speriați ai fiicei minore a bărbatului. O criză de violență, care a fost amplificată și datorită faptului că acesta se afla sub influența alcoolului. Criză care s-a încheiat atunci când soția sa a reușit să ia telefonul mobil pentru a apela poliția și a-și denunța soțul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Lucrător în domeniul construcțiilor, bărbatul înfuriat s-a calmat complet la apariția carabinierilor, a predat cheile casei și a rămas tăcut în timp ce era acuzat de infracțiuni de amenințări agravate și rele tratamente aplicate în familie. În plus, i s-a interzis prin ordin al poliției apropierea, la mai puțin de o sută de metri, de soția și fiul său.

După validarea măsurii luate împotriva sa, care a avut loc vineri, 26 august, suspectul, apărat de avocații Luigi Farachi și Cinzia Fenici, s-a prevalat de dreptul de a nu răspunde. În schimb, avocatul Farachi a explicat:

„Așteptăm să vedem documentele și apoi decidem ce să facem. Clientul nostru a recunoscut că își dorește să urmeze o cale de rezolvare a problemei alcoolului. O problemă care s-a agravat din cauza dificultăților economice. Trăiește din slujbe mici și are de gând să-și întrețină soția și cei doi copii. El plătește chiria, iar acum prețul la energie a crescut.”

„Când a văzut acea factură, s-a declanșat furia. S-a enervat pe ideea că fiul său adult trebuie să-și găsească un loc de muncă și, în schimb, își petrece zilele la Playstation. Cu siguranță alcoolul i-a alimentat furia. Dar intenția lui este să se vindece și să reia legăturile cu fiul și soția sa”, a mai spus avocatul.

Momentan, bărbatul locuiește temporar la un prieten conațional și își caută cazare. Soția sa, de aceeași naționalitate, a fost asistată de avocata Grazia Di Gioia, în timp ce ancheta continuă.