Un român din Italia a încercat să-și sugrume soția. Femeia suporta de ani de zile violențe, dar nu s-a dus la poliție de frică

Un bărbat român în vârstă de 40 de ani a fost arestat la Chieri, în apropiere de Torino, după ce și-a bătut crunt soția. El a lovit-o pe femeie cu palmele și pumnii, în față, după ce a încercat să o sugrume, relatează La Stampa.

Violențele în familia respectivă nu erau tocmai o noutate, bărbatul își lovea frecvent soția, dar femeia nu a făcut niciodată plângere la poliție de frica soțului său.

De această dată însă, în ajutorul victimei au sărit vecinii care, după ce au auzit din nou țipete în casa familiei de români, au anunțat carabinierii. Militarii l-au găsit pe soțul bătăuș tocmai când o lovea cu palmele și pumnii pe femeie, după ce încercase să o sugrume, strângând-o de gât.

Bărbatul a fost arestat, iar soția invitată la cazarma carabinierilor unde a avut în cele din urmă curajul să povestească prin ce bătăi, umilințe și abuzuri a trecut în ultimul timp: „El se enervează din orice și atunci sare mereu la bătaie”. Femeia nu găsise niciodată curajul de a-l denunța pe bărbatul violent.

Ieri dimineață, în Italia, un bărbat român și-a ucis soția din gelozie. Mădălina avea 32 de ani și a fost înjunghiată cu 10 lovituri de cuțit de Adrian, soțul său. Mai multe despre acest caz în articolul: Mădălina, ucisă în Italia de cel care a jurat să-i fie alături la bine și la greu, până moartea îi va despărți.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Adrian și Mădălina. Foto: La Repubblica

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • Sau adresați-vă la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.