Un român din Italia a încercat să-și sugrume soția. Femeia suporta de ani de zile violențe, dar nu s-a dus la poliție de frică

Un bărbat român în vârstă de 40 de ani a fost arestat la Chieri, în apropiere de Torino, după ce și-a bătut crunt soția. El a lovit-o pe femeie cu palmele și pumnii, în față, după ce a încercat să o sugrume, relatează La Stampa.

Violențele în familia respectivă nu erau tocmai o noutate, bărbatul își lovea frecvent soția, dar femeia nu a făcut niciodată plângere la poliție de frica soțului său.

- Continuarea după publicitate -

De această dată însă, în ajutorul victimei au sărit vecinii care, după ce au auzit din nou țipete în casa familiei de români, au anunțat carabinierii. Militarii l-au găsit pe soțul bătăuș tocmai când o lovea cu palmele și pumnii pe femeie, după ce încercase să o sugrume, strângând-o de gât.

Bărbatul a fost arestat, iar soția invitată la cazarma carabinierilor unde a avut în cele din urmă curajul să povestească prin ce bătăi, umilințe și abuzuri a trecut în ultimul timp: „El se enervează din orice și atunci sare mereu la bătaie”. Femeia nu găsise niciodată curajul de a-l denunța pe bărbatul violent.

Ieri dimineață, în Italia, un bărbat român și-a ucis soția din gelozie. Mădălina avea 32 de ani și a fost înjunghiată cu 10 lovituri de cuțit de Adrian, soțul său. Mai multe despre acest caz în articolul: Mădălina, ucisă în Italia de cel care a jurat să-i fie alături la bine și la greu, până moartea îi va despărți.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Adrian și Mădălina. Foto: La Repubblica

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • Sau adresați-vă la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.