Un român din străinătate pe care l-a părăsit soția a spart geamurile a 27 de farmacii: „Mi se rupe inima de durere”

Doi români sunt judecați pentru infracțiunile comise în Belgia, primul pentru că a spart efectiv geamurile a nu mai puțin de 27 de farmacii, iar al doilea pentru furturi din magazine, informează Periódico Impulso.

Părăsit de soția cu care conviețuise timp de 30 de ani, conaționalul nostru s-a răzbunat pe vitrinele și ușile din sticlă ale farmaciilor, în care azvârlea capacele smulse de la gurile de canal din apropiere.

În procesul inițiat marți, 27 septembrie 2022, la Bruxelles, românul și-a recunoscut faptele, justificarea sa în fața instanței fiind durerea pe care a simțit-o pentru că soția lui îl părăsise. El a spus că „îl durea inima” după soția sa. Nu se știe dacă vandalizarea celor 27 de farmacii a avut rezultat și dacă bărbatul s-a vindecat, cert este că va petrece probabil ceva timp după gratii.

Al doilea român judecat recent în Belgia este un pensionar, fost profesor, care riscă un an de închisoare pentru că în 2021 a comis multiple furturi în localitățile belgiene Tielt și Izegem din provincia Flandra de Vest.

Profesorul nu ducea lipsă de bani, el a pus furturile pe seama dorinței de a-i atrage atenția fiului său, un avocat român.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În primăvara anului trecut, personalul unui supermarket din Tielt a descoperit că un număr mare de pixuri marca Parker dispăruseră de pe rafturi.

Pentru a depista hoțul, angajații au decis să instaleze în apropierea raftului cu pixuri o cameră minusculă de supraveghere și au urmărit ce s-a întâmplat în continuare.

Rezultatele nu au întârziat să apară: pe 18 iunie au observat în înregistrare cum un bărbat a luat trei pixuri fără să le plătească, scenariul repetându-se pe 28 iunie.

Un vânzător s-a hotărât să-l urmărească și a văzut cum același bărbat mai luase câteva stilouri. Hoțul a fost identificat ca fiind I.C. (68 de ani), un fost profesor de naționalitate română.

- Continuarea după publicitate -

Se bănuiește că acesta ar fi comis alte patru furturi similare în alte magazine. Pe 18 iunie 2021, fostul profesor a sustras un ceas inteligent dintr-un magazin din Tielt.

După 10 zile, a furat produse în valoare de 316 euro din același magazin. În aceeași zi a furat mai multe perechi de lenjerie intimă dintr-un alt magazin din același oraș. Totul pentru a atrage atenția fiului asupra sa.

Pensionarul riscă acum o pedeapsă de un an de închisoare, însă avocatul său a cerut suspendarea sancțiunii penale din cauza motivelor care l-au determinat să comită infracțiunile.

@rotalianul