Român erou în Italia după ce a prins un hoț italian și l-a predat carabinierilor

Un bărbat român, în vârstă de 39 de ani, a devenit erou în orașul italian Pesaro din regiunea Marche după ce a alergat după un hoț și l-a blocat, ca mai apoi să-l predea carabinierilor.

Infractorul, relatează publicația Il Resto del Carlino, este un tânăr italian, în vârstă de 24 de ani și originar din Pesaro, care a furat bicicleta unei femei în piazzale Matteotti din localitate.

Conaționalul nostru, care a văzut scena, nu a stat deloc pe gânduri și l-a urmărit pe hoț, reușind să-l ajungă din urmă și să-l blocheze. În ajutorul său a intervenit și un agent de la Poliția Municipală, care a fost alertat chiar de român în timp ce urmărea infractorul.

În timp ce agentul de poliție solicita intervenția carabinierilor, însă, tânărul italian a reușit să fugă, dar compatriotul nostru a pornit din nou pe urmele hoțului, împreună cu polițistul, și au reușit să-l mai blocheze o dată.

La sosirea carabinierilor, bărbatul de 24 de ani a fost încătușat, militarii constatând că acesta are deja și alte antecedente penale atât pentru furt, cât și pentru violență domestică.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ajuns în fața unui judecător, tânărul italian și-a recunoscut vina și a primit o pedeapsă cu închisoarea de 9 luni, dar și o amendă în valoare de 300 de euro.

Bicicleta furată a fost returnată femeii care o lăsase sprijinită de un zid în piazzale Matteotti.