Român grav rănit în Italia și un italian decedat după ce o tânără șoferiță a pierdut controlul mașinii

O seară obișnuită de vineri s-a transformat într-un coșmar în cartierul Appio Tuscolano din Roma, unde un bărbat român a fost grav rănit și un italian a murit după ce o mașină a ieșit de pe carosabil și a lovit doi pietoni.

Incidentul a avut loc pe data de 24 mai, în jurul orei 23:00, pe via Suor Maria Mazzarello, în fața numărului 13.

Victima decedată, Francesco Messineo, în vârstă de 65 de ani, se afla pe trotuar, când o mașină Volkswagen Up, condusă de o tânără de 19 ani care a pierdut controlul volanului, l-a lovit în plin. Impactul a fost fatal pentru Francesco Messineo, care a murit pe loc.

Mașina scăpată de sub control a lovit și un pieton român, în vârstă de 51 de ani, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

El a fost grav rănit și transportat de urgență la spitalul San Giovanni, unde a fost internat în cod roșu. Deși starea lui este critică, medicii au declarat că viața nu îi este în pericol iminent.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce a lovit pietonii, mașina condusă de tânăra de 19 ani s-a oprit într-un autoturism Range Rover parcat în zona respectivă.

Poliția locală a sosit rapid la locul accidentului, împreună cu echipajele de la ambulanță. Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale tragediei.

Mașina implicată în accident a fost pusă sub sechestru, iar tânăra șoferiță a fost dusă la spital pentru teste de alcoolemie și toxicologie.

Telefonul acesteia a fost de asemenea confiscat, în încercarea de a determina dacă utilizarea acestuia a contribuit la pierderea controlului vehiculului.

„Este posibil ca în următoarele ore să fie deschis un dosar pentru omucidere din culpă și vătămare corporală din culpă,” a declarat un reprezentant al Poliției locale.

Francesco Messineo, care locuia în zona de est a capitalei italiene, se afla împreună cu câțiva prieteni la un pub din apropiere. Grupul ieșise la o plimbare și se oprise pentru a discuta când a avut loc incidentul tragic.