Român în străinătate, găsit cu 33.000 de euro ascunși în două pâini. Banii au fost confiscați

Într-un incident care pare desprins dintr-un film, polițiștii din Germania au descoperit în mașina unui român o sumă considerabilă de bani ascunsă într-un loc cu totul neașteptat.

În timpul unui control rutier, în zona de odihnă Irschenberg de pe autostrada A8 din Oberbayern, polițiștii au găsit în autoturismul conaționalului nostru 33.000 de euro băgați în două pâini, informează publicația BILD.

Șoferul din România a optat pentru o metodă de camuflare cel puțin originală, transformând pâinile din simple alimente în veritabile seifuri comestibile. El nu a putut explica proveniența banilor.

photo_2024-02-02_19-57-23
Sursa foto: BILD

Astfel, suma găsită ascunsă în cele două pâini a fost confiscată de autoritățile germane și urmează să fie direcționată către bugetul regiunii Bavaria sau către persoanele prejudiciate.

Această măsură vine în urma unei politici adoptate în 2022, care permite justiției să rețină sume de bani provenite din activități ilegale, fie că este vorba de contrabandă, infracțiuni comise de grupuri de tineri sau alte tipuri de delincvență.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Operațiunea a fost coordonată de „Zentral- und Koordinierungsstelle Vermögensabschöpfung Bayern” (ZKV), o instituție unică în Germania, dedicată confiscării averilor obținute ilegal.

Șefa ZKV, Hildegard Bäumler-Hösl, a explicat pentru sursa citată că organizația are dreptul de a confisca bunuri ale căror surse nu pot fi justificate legal.

„Putem să reținem averi de proveniență neclară – adică atunci când nu există o bază legală pentru acestea”, a declarat Bäumler-Hösl.

Într-un alt caz, examinarea detaliată a unui Fiat la granița cu Kufstein a relevat ascunderea în rezervor a 25 de monede de aur, în valoare de 50.000 de euro, și a unei sume similare în bancnote de diferite valori, totalizând 100.000 de euro.