Român întors din Italia după 18 ani. „Este important să lucrăm pentru ţara noastră, nu pentru alte state”

Vlad Giurgică s-a întors la Iași după 18 ani petrecuți în Italia și a demarat o afacere în care nu a investit doar bani, ci și pasiune: o cafenea mobilă, cu care se deplasează în diferite locații și la diverse evenimente.

Vlad Giurgică, s-a întors din Italia după 18 ani și a început o afacere în orașul natal. „Este important să lucrăm pentru ţara noastră, nu pentru alte state”. Sursa foto: captură video Ziarul Financiar

„Am locuit 18 ani în Italia şi apoi m-am întors în Iaşi, oraşul meu natal. Cred că este potenţial de business şi la noi, în România şi este important să lucrăm pentru ţara noastră, nu pentru alte state”, a declarat antreprenorul.

Vlad Giurgică a lucrat în Italia, unde a devenit un fan al cafelei, a declarat el într-un interviu pentru Ziarul Financiar.

La Iași, Vlad Giurgică a demarat o afacere cu cafea de specialitate. El a gândit un concept de cafenea mobilă şi a început business-ul cu o tricicletă asamblată chiar de el, pe care a amplasat-o prima dată, în 2019, la târgul de Crăciun din oraș. Astăzi, „Caffe Ale” a ajuns la patru locaţii mobile: două triciclete şi două rulote.

Cafenea mobilă, afacerea unui român care s-a întors din Italia după 18 ani. Sursa foto: captură video Ziarul Financiar

Bărbatul român a investit în afacere aproximativ 35.000 de euro, pe care i-a obținut dintr-o finanţare pentru start-up-uri, cât şi dintr-o cofinanţare de 5.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Fiind un fan al cafelei, am zis să fac ceea ce îmi place, să ofer publicului o cafea de specialitate. Am decis să fac o cafenea care nu mai exista. Aşa a pornit ideea de cafenea mobilă, pe tricicletă. Eu am compus această tricicletă, am cumpărat-o pe bucăţi şi am montat-o. Am colindat toată Italia şi am degustat foarte multe cafele. Însă, experienţa o faci lucrând”, a spus antreprenorul român pentru sursa citată.

Antreprenorul alege spaţiile în care să amplaseze rulotele sau tricicletele în funcţie de cerinţele clienţilor şi în funcţie de cât de apreciată este cafeaua în respectivele zone. Pentru acest gen de afacere sunt necesare autorizații și se plătesc anumite taxe.

„Nu putem să ne plimbăm oriunde. Avem doar anumite zone în care putem amplasa rulotele sau tricicletele. Cu una dintre triciclete am fost şi la evenimente organizate de grădiniţe, dar şi la nunţi sau concursuri de biciclete. Fiind mobilă şi uşor de transportat, tricicleta poate fi mutată oriunde este cerere”, a mărturisit Vlad Giurgică.

Cafenea mobilă, afacerea unui român care s-a întors din Italia după 18 ani. Sursa foto: captură video Ziarul Financiar

Cea mai ieftină cafea din portofoliul „Caffe Ale” este espresso, care costă 5 lei, iar cea mai scumpă este „flat white” cu aromă, care ajunge la 14 lei.

Anul trecut, cifra de afaceri a cafenelelor mobile a ajuns la 120.000 de euro

„A fost în creştere faţă de 2021, când am avut o cifră de afaceri de 20.000 de euro. Anul acesta, îmi propun să depăşim rezultatele din 2022”, a spus antreprenorul român.

Articolul în întregime se poate citi aici: Afaceri de la Zero. Vlad Giurgică s-a întors din Italia şi a investit 35.000 de euro într-o cafenea mobilă din Iaşi, iar astăzi vinde cafea de specialitate în patru locaţii din oraş.

Distribuie acest articol