Român mort în Italia din cauza căldurii după ce a lucrat toată ziua sub soarele arzător. Costel avea 36 de ani

Căldura sufocantă face în aceste zile victime omenești în Italia, un muncitor român în vârstă de 35 de ani a murit joi, 30 iulie 2020, după ce a lucrat mai multe ore sub soarele arzător, informează Il Gazzettino.

Muncitorul român se numea Costel Mereuță, scrie sursa citată, și a murit după o zi de muncă la soare, cu temperaturi cuprinse între 34 și 36° C.

Drama s-a produs la Rivarotta, o fracțiune a comunei Pasiano di Pordenone din nordul Italiei. Bărbatul român era rezident la Verona și angajatul unei companii din provincia Padova. Ieri după-amiază în jurul orei 17:00, împreună cu alți doi colegi de muncă, participa la lucrările de săpături necesare instalării de fibră optică în zona străzii Cornizzai când, în mod imprevizibil, s-a prăbușit la pământ fără să mai dea semne de viață.

Colegii lui Costel au chemat imediat ajutoare. Salvarea a ajuns în timp scurt la fața locului și conaționalul nostru, după ce i s-a aplicat protocolul de resuscitare, a fost transportat la spitalul din Pordenone. În jurul orei 21:00, inima bărbatului a cedat. Medicii au declarat că decesul s-a produs în urma unui stop cardiac provocat de temperaturile ridicate și de expunerea îndelungată la soare.

Carabinierii din Prata au intervenit la locul unde Costel își desfășura activitatea pentru a verifica dacă s-au respectat normele legale de muncă și au consemnat declarațiile celor doi colegi ai săi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Întreaga familie a muncitorului român se află în România. Rudele sale au fost înștiințate aseară de moartea neașteptată a bărbatului.

Italia, afectată de un puternic val de căldură. Recomandările specialiștilor

@rotalianul