Român mort în Italia, la locul de muncă. Trei copii mici au rămas fără tată

Un bărbat român în vârstă de 40 de ani și-a pierdut viața în urma unui tragic accident de muncă la Terme Vigliatore, în provincia Messina din Sicilia. Evenimentul nefericit a avut loc miercuri, 7 februarie, în jurul orei 09:00.

Românul, pe nume Mihai Rediu, era căsătorit, tată a trei copii și locuia în Mazzarrà Sant’Andrea. În comunitate s-a așternut o tristețe profundă pentru moartea muncitorului român, care trăia de 16 ani în localitatea respectivă, unde era bine integrat și respectat, relatează 98zero.com.

Captură de ecran 2024-02-07 190441
Mihai Rediu. Sursa foto: 98.zero.com

În această dimineață lucra la construirea unei structuri din tuburi de oțel pentru o seră a unui producător de plante situat în satul Sena, între Rodì și Terme Vigliatore.

O descărcare electrică puternică l-a lovit în timpul unei operațiuni de sudare. Nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva, Mihai Rediu a murit electrocutat.

Încercările de salvare ale echipelor de urgență de la 118 s-au dovedit, din nefericire, zadarnice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La fața locului au intervenit carabinierii din Terme Vigliatore, împreună cu personalul Spresal, pentru a efectua cercetările necesare și a stabili circumstanțele exacte ale accidentului.

Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la camera mortuară a spitalului din Milazzo.

Primarul Carmelo Pietrafitta, „exprimându-și în numele Administrației Municipale și al întregii comunități din Mazzarrà sentimentele sale sincere și profunde de condoleanțe față de familie”, a anunțat că toate inițiativele planificate pentru Carnavalul tradițional care are loc în această perioadă vor fi anulate.

@rotalianul