Român prins la furat în Italia: Nu mă puteți aresta, am coronavirus

Un cetățean român în vârstă de 33 de ani a încercat să profite la Roma de măsurile preventive luate de Guvernul italian împotriva răspândirii noului coronavirus și care specifică printre altele că trebuie să păstrăm distanța de minim 1 metru între noi când suntem în locuri publice. Bărbatul a încercat să folosească aceste măsuri preventive în avantajul său, dar nu pentru a se apăra de coronavirus, ci de o arestare pentru furt.

Viale Libia din Roma reprezintă o zonă cu trafic intens, unde circulă și multe mijloace de transport în comun. Bărbatul de naționalitate română a fost arestat ieri de carabinierii secției de pe Viale Libia sub acuzația de furt agravat și rezistență la funcționarii publici. Hoțul a fost prins la bordul liniei de autobuz cu numărul 63, în timp ce încerca să fure geanta unui pasager în vârstă de 61 de ani, relatează Il Messaggero.

- Continuarea după publicitate -

Victima a alertat imediat șoferul și a sunat la 112, oferind o descriere detaliată a infractorului. Carabinierii în câteva minute au interceptat autobuzul și de îndată ce șoferul vehiculului a oprit pe via Villa Chigi l-au identificat pe bărbatul de 33 de ani care, după ce i-a împins pe carabinieri, a încercat să fugă. Nu a reușit să ajungă prea departe, numai după câțiva metri a fost blocat de militari.

Pentru a evita arestarea a declarat carabinierilor că suferă de coronavirus, dar controlul medical efectuat ulterior la spitalul Policlinico Umberto I a arătat că românul era de fapt perfect sănătos.

Bărbatul a fost arestat și trimis în judecată cu acuzația de furt agravat și ultraj.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI