Un român riscă între 2 și 7 ani de închisoare în Italia după ce a primit Venitul de Cetățenie deși el locuia în România

Un cetățean român, în vârstă de 29 de ani, riscă să petreacă în închisoare între 2 și 6 ani pentru înșelăciune în dauna statului italian după ce a primit timp de mai multe luni Venitul de Cetățenie (Reddito di Cittadinanza) deși nu era rezident în Italia.

Potrivit informațiilor publicate de ziarul Corriere della Sera, tânărul român a venit în Italia numai cu intenția specifică de a obține acest ajutor de la statul italian, prezentând documente false din rezulta că ar îndeplini condițiile necesare și ar fi rezident în această țară.

Carabinierii din localitatea Vercelli, situată în regiunea Piemont, au constatat că inculpatul a ajuns în Italia cu numai o zi înainte de a depune cererea pentru „Reddito di Cittadinanza”, iar imediat ce a fost aprobată, s-a întors în România.

Banii care proveneau din acest ajutor și care intrau lunar pe cardul bancar eliberat de Poste Italiane erau scoși de un complice al românului de 29 de ani, care locuiește în Italia.

Anchetatorii încă mai investighează pentru a descoperi dacă banii erau trimiși individului în România sau de ei beneficia de fapt o altă persoană care locuiește în Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cert este că bărbatul român primea Venitul de Cetățenie de la statul italian încă de la jumătatea anului trecut, iar carabinierii l-au denunțat pentru fapta sa imediat ce l-au descoperit, în urma unor verificări efectuate împreună cu INPS (Institutul Național de Protecție Socială din Italia).

Alături de conaționalul nostru, alte 100 de persoane au fost identificate în provincia Vercelli ca beneficiari ai acestui ajutor din partea statului italian, deși nu îndeplineau condițiile necesare.

Valoarea totală a prejudiciului adus de acestea este de circa 400 000 de euro, conform celor relatate de carabinierii din Vercelli, bani pe care vor fi obligați să-i înapoieze statului italian.

Toate aceste persoane riscă acum o pedeapsă cu închisoarea între 2 și 7 ani, acuzați fiind de fraudă în încercarea de a obține fonduri publice (art. 640 bis din Codul Penal italian).

Vă invităm să citiți și următoarele articole pe același subiect:

Distribuie acest articol