O româncă a ajuns la închisoare după ce a introdus în Italia cu microbuzul patru imigranți clandestini

O femeie de naționalitate română a fost arestată în Italia marți, 6 decembrie 2022, după ce polițiștii italieni de frontieră au surprins-o la volanul unui microbuz la bordul căruia se aflau patru imigranți clandestini.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Poliției de Stat din Italia, conaționala noastră a intrat în Italia cu microbuzul dinspre Slovenia, prin localitatea Sant’Andrea din provincia Gorizia, în Friului-Venezia-Giulia.

„0 patrulă a Poliției Terestre de Frontieră Gorizia, observând un microbuz cu plăcuță de înmatriculare românească care intra pe teritoriul național cu 4 pasageri la bord, a ordonat oprirea autovehiculului”, se precizează în comunicat.

La volanul autovehiculului se afla o femeie identificată de oamenii legii ca fiind I.L.M., în vârstă de 43 de ani, care a fost denunțată apoi la Parchet pentru favorizarea imigrației clandestine.

La finalizarea procedurilor de identificare, șoferița româncă a fost arestată și condusă la penitenciarul din Trieste, la dispoziția autorității judiciare competente.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei patru imigranți în schimb, toți de naționalitate egipteană și fără acte, au fost denunțați în stare de libertate pentru intrare ilegală pe teritoriul statului italian.