Româncă amendată cu 400 de euro în Italia, într-o localitate din „zona roșie”. A încălcat măsurile anti-Covid

O femeie română în vârstă de 30 de ani a fost amendată cu 400 de euro la Castano Primo, în Lombardia, vineri, 6 noiembrie, chiar în prima zi de „lockdown”, când s-a interzis pentru o lună de zile circulația persoanelor fără motive urgente cum ar fi cele de muncă, sănătate și achiziționarea de bunuri de primă necesitate.

Românca nu avea declarația pe propria răspundere asupra sa, iar polițiștii italieni nu au iertat-o, deși a declarat că „m-am dus să cumpăr de mâncare.”

Femeia a fost oprită pe teritoriul localității în timpul verificărilor poliției locale, care au fost demarate ieri, odată cu începerea punerii în vigoare a măsurilor decretate de guvern, informează Il Giorno Milano.

Conaționala noastră s-a justificat spunând că a mers la cumpărături, dar polițiștii au considerat că minte, deoarece femeia se plimba pe străzi fără o destinație anume, iar agenții îi observaseră de ceva timp comportamentul care cu siguranță nu avea drept scop mersul la cumpărături.

Femeia română a primit o sancțiune în valoare de 400 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Verificările autorităților italiene au fost extinse pe întreg teritoriul regiunii, pentru a asigura respectarea de către populație a restricțiilor anti-COVID valabile până la data de 3 decembrie.

V-ar mai putea interesa: Harta regiunilor roșii, portocalii și galbene din Italia în funcție de nivelul de risc legat de COVID

Distribuie acest articol