Româncă de 20 de ani obligată să se prostitueze de către logodnicul său. A adus-o în Italia promițându-i că se vor căsători și că va avea un loc de muncă decent

Carabinierii de la Comandamentul Provincial din Salerno au arestat de curând un cetățean român de 32 de ani, cu inițialele D.P., rezident în Eboli, acuzat de favorizarea și exploatarea prostituției, precum și de sclavie.

În urma unei anchete care avea ca scop contrastarea infracțiunilor legate de prostituție și care a fost efectuată pe litoralul din Eboli, provincia Salerno, carabinierii au descoperit că bărbatul obliga o tânără română de 20 de ani să se prostitueze și o ținea în sclavie, scrie ziarul local Agro24.

Ulterioare verificări au scos la iveală faptul că tânăra era logodnica bărbatului român iar acesta o adusese în Italia cu câteva luni în urmă, cu promisiunea că se vor căsători și că fata va avea un loc de muncă la o societate agricolă din localitatea Piana del Sele.

Odată ajunsă în Italia, tânăra română a fost obligată de D.P. să se prostitueze și să-i dea toți banii lui. Anchetatorii l-au urmărit pe bărbatul român pentru o perioadă și au observat cum acesta o însoțea zilnic cu mașina sa pe tânăra conațională de 20 de ani, de-a lungul litoralului din Eboli, obligând-o să-și vândă corpul.

La încheierea investigațiilor, bărbatul român a fost arestat și închis în penitenciarul din Fuorni, în timp ce tânăra română a fost transferată într-o structură protejată pentru femei, victime ale abuzurilor de acest gen.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un alt cetățean român rezident în Eboli, Augustin Cosmin Haraga, în vârstă de 30 de ani a fost arestat vineri, 8 decembrie 2017, după ce a bătut o femeie română de 47 de ani în propria sa casă din localitatea Battipaglia și a încercat să o răpească pe fiica acesteia, în vârstă de 15 ani. Carabinierii l-au surprins pe Haraga în timp ce trăgea după el cu forța adolescenta, încercând să o ducă la locuința sa din Eboli. Mai multe detalii aici.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor: